Kristian Storvig klatrer raskt opp stigen til Egesund Net sin tårnkran.
– Hvor høyt dette er? Krana er 50 – 52 meter høy, og ja det merkes når det blåser, sier han og deler noen spektakulære bilder av utsikten. 


Han har tidvis arbeidsplass høyt oppe i lufta og er en av de i Egersund Net i Brønnøysund som håndterer en kran som krever G2 sertifikat.
–  Kranen var på plass i vår og er av typen Potain og er nok høyeste punkt i Brønnøysund by, sier Storvig.

Ofte dirigerer han jobben fra bakken, og har kontakt med kranfører via walkie talkie. Andre dager klatrer han opp stigen, kommer opp på et platå på 4-5 kvadratmeter og går inn i et styrehus med en utsikt av den helt spesielle typen.
– Det er helt nydelig å se utover, og jeg ser alt fra toppen av krana, men det skal sies at det under vind er litt skummelt. Krana beveger seg frem og tilbake og jeg har lukket øynene og tenkt mitt, sier han, og legger til at dette krever gode nerver!

Kristian Storvig og hans kolleger i Egersund Net utfører service av ulik type på notposer, og fra kranen jobbes det med lasting og lossing.
– Vi løfter nøtene med kran når de skal vaskes, forklarer han og synes at det er litt stas å være en av fem i bedriften med denne typen sertifikat.
– Det er en fin jobb i en utsikt uten like, sier han.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – Foto fra kran: Kristian Storvig