Nyhetsbildet uke 11

0
304

Gladsaken som er trolig er mest omtalt denne uken, ikke bare midt i Norge, men også bredt der ute er Joar Leifseth Ulsoms fra Rana sin seier i hundesledeløpet Iditarod. For Rana trekk-og brukshundklubb deltok han i det 1600 kilometer lange løpet, som skal ha vært ekstra tøft i år. Rana Blad fulgte Ulsoms ferd, og Helgelendingen siterte Ulsom på at en drøm gikk i oppfyllelse da han etter drøye ni dager kjørte først over målstreken i Alaska. Til VG sa mamma Solveig Ulseth at som ung lånte sønnen naboens hund og føk av gårde på en miniski etter den. Nå er Ulsom andre nordmann som har vunnet løpet, og han slo neste konkurrent med hele fem timer i et såpass tøft vær at løypen måtte endres. Gratulerer til en tøff utøver med tøffe hunder!

Flere har også plukket opp Helgeland Kraft sin pressemelding om høye strømpriser. Helgeland Blad siterer markedssjef Arild Markussen på at det er temperaturen som driver strømprisene opp.
I årets to første måneder har forbruket på Helgeland økt med hele 12 prosent i forhold i 2017, og i uke ni var det en rekord de færreste forbrukere vel ønsker seg; strømprisen var den høyeste siden april 2013 med hele 90 øre/kWh.

En mer positiv nyhet fant vi også i Helgelands Blad: North Sea Aquaservice lager base for oppdrettsservice i Stokkvågen i Lurøy kommune. Der bygger nå eieren Nova Sea kai og anlegg for servicebåtvirksomheten som nå har 16 fast ansatte. North Sea Aquaservice reiser ut på anleggene og vasker nøter og inspiserer fortøyninger.
– Det vi i første rekke etablerer i Stokkvågen er en basefunksjon for virksomheten, sier Odd Stensland til avisen.
Det er positivt at det legges til rette for bedre servicefunksjoner og forhåpentligvis enda flere arbeidsplasser.

Helgelendingen melder denne uken at Bane NOR legger opp til betalingsparkering på Mosjøen stasjon. Prisen skal settes til 110 kroner per måned. Bane NOR utreder nå hvor mange parkeringsplasser som skal øremerkes dagsreisende og pendlere.

Har du fått med deg nettstedet varsom.no? Dette er nyttig nettsted, blant annet for de som tenker å dra på fjelltur.  Varsom.no varsler snøskred, jordskred og flom, og er et samarbeid mellom NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), Meteorologisk institutt, Statens vegvesen og Bane NOR. Nå på tampen av uken blinket det rødt på Helgeland og fjellfarere er bedt om å holde seg unna skredterreng, det vil si terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred. Greit sted å følge med på også før påsketur i fjellet.

Tekst: Arne Sæthre