10.5 C
Brønnøysund
onsdag, oktober 16, 2024

Minimarked på Lillelåven

Kommer du til et lite sted på Helgeland hvor det skal være minimarked med middag, stopp! Det kan være en opplevelse som overgår brukskunststudioer og hvitdukrestauranter!

Isa Bøkestad sto ikke bare for lokaliteter og mat, hun hadde jammen med seg mye flott hun har laget på minimarkedet.

Akkurat denne søndagen er vi i Vevelstad, på Lillelåven som vi har besøkt tidligere, men da var det ikke fårikålmiddag med riskrem på menyen. Da foregikk det heller ikke i et rustikk, stilig rom, men nå som da er det en rekke utstillere som har med seg vesker, skinn og strikk, for å nevne noe.
– Det er mamma, Isa Bøkestad som er sjefen her, sier Kari Anne Bøkestad Andreassen, som har vært håndlanger av den skikkelig effektive typen, for nå er kaker, middag og drikke på plass, og hun kan slå av en par ord med utstillerne.
– Så stilig, hvem har laget dette, spør hun og får svar av Kristin Fjellsøy.
– Disse bildene har Trine Saltermark laget. Ja, de er tøffe, sier hun.

Smarte løsninger

Isa Bøkestad har stått på i timevis for å få på plass markedet som trekker folk fra nærområdet, og noen som har tatt turen med ferje. Hun får endelig tid til å ta seg en matbit, og sitter med et bord som bugner av vakre sitteunderlag i skinn, skinnpannebånd, hengedekor, og noe vi ikke har sett før.
– Det der er en lang stolfell. Det er sammensydde saueskinn, sier hun, og forteller til en av de besøkende at en slik fell fikk hun selv god nytte av kvelden før, da det var så kaldt at det var godt å slå fellen rundt beina.
– Jeg synes det er utrolig fint at så mange kommer hit med varene sine, og at folk dukker opp. Her er det mye fint, og nytt er at Kristin fra Dragereiret er her, og de der oljene du ser på bordet der borte er fra Pigato – rene oljer fra deres egen olivengård i Portugal, sier hun.

Godlyd over tallerkenen

Køen står ved fårikålgrytene, og her forsyner man seg selv med nykokt mat.
– Oi, dette var god fårikål, hører vi, og ser noen forsyne seg forsiktig en gang til, og så enda en gang.
– Riskremen og kakene er helt nydelige også, hører vi etterpå, tar en siste slurk av god kaffe, og tar en kikk på veskene Helen Aasen har med seg.
– Se gjerne på håndverksproduktene til Gregoria Lizarde også, i likhet med de andre har hun skikkelige ting med seg, sier Isa Bøkestad, og vi kjenner på strikk av alpakka. Mykt og pent.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Bonus etter besøk på marked i Vevelstad er den fantastiske naturen! Selv siste helga i september er stemningen mer sommer enn høst.

 

Related Articles

Arrengementer

2024 oktober

Uke 4

man 30
tir 1
ons 2
tor 3
fre 4
lør 5
søn 6
man 7
tir 8
ons 9
tor 10
fre 11
lør 12
søn 13
man 14
tir 15
ons 16
tor 17
fre 18
lør 19
søn 20
man 21
tir 22
ons 23
tor 24
fre 25
lør 26
søn 27
man 28
tir 29
ons 30
tor 31
fre 1
lør 2
søn 3

Siste