10.5 C
Brønnøysund
onsdag, oktober 16, 2024

– Åpen kafe i turparadis!

Torghatten i Brønnøy får stadig godt besøk, selv i oktober, og det gledet mange da strandrestauranten på Torghatten Camping meldte om åpne dører enkelte søndager.
– Jeg fikk så lyst til å tilby turstopp, og gjerne en strikkekafé!

Det sier daglig leder Kamilla Pettersen Hatten i Torghatten Camping og Strandrestaurant AS, som prøver ut nytt konsept i høst.
– Fem søndager er åpne for turgåere og andre som vil ta turen hit, og tanken er å fortsette med dette over nyttår, da på mer fast basis, sier hun.

Per Roar Myhre var en av mange som besøkte søndagsåpen kafé denne søndagen. Det er fortsatt to åpne dager før jul, og så på mer fast basis etter nyttår.

Stort innrykk

Hun står bak disken på strandrestauranten og kan bekrefte at dette har vært riktig valg å ta.
– Det har vært så mange innom denne søndagen, at jeg ble overrasket, sier hun, før ei ny gruppe folk kommer inn.
– Det er så koselig at det er et slikt tilbud her ute, sier Randi Sandvær.
– Ja, hvis du strikker, håper jeg at du tar med strikketøyet, for tanken er også å få til skikkelig strikkekafé her, sier Kamilla Pettersen Hatten.
– Oi! Da kommer jeg tilbake, svarer Randi Sandvær, som snart sitter sammen med familie og venner rundt et bord.

– LItt kaffe og wienerbrød blir godt, synes Mildrid Sandvær.

…etter stort innrykk

Mye gjester er noe Kamilla har blitt vant til, for også i år har besøket vært godt på campingen og i restauranten.
– Faktisk over normalen, så her har det vært travelt. Mange har benyttet seg av turområdet rundt Torghatten, men også av båtcruisene vi tilbyr, sier hun om blant annet selfieturer eller fisketurer av den mer luksuriøse typen.
– Vi har allerede fått mange bookinger for neste år, for da kommer cruiseskip hit med gjester som vil ut og fiske, tilføyer hun, og tapper skummende drikke i glass til en gjest som kommer gående.

Solid fiskesuppe serveres på kafeen i høst.

Wienerbrød og fiskesuppe

Praten går fortsatt lett og lattermildt rundt Randi Sandvær sitt bord; der noen wienerbrød deles og noen kaffekopper tømmes. Andre har kjøpt fiskesuppe, som er av den solide typen; med både grønnsaker og fisk, alt kortreist.
– Jo, brødet som er til suppa er laget her. Vi tilbyr hele året servering for selskap over ti personer, både lunsj og middag, og vi har årlig en rekke julebord her, selv om vi alltid forklarer at her serveres ikke tradisjonell julemat, men mat med hint av jul, sier Kamilla Pettersen Hatten.

Skjønt i sola

Vi ser for oss at det kan bli lun stemning inne i lokalene når kaldere høstvind setter inn, men enn så lenge kommenteres været som vakkert av turgåere som passerer, og som ikke har tenkt seg innendørs akkurat denne søndagen.
– Men vi setter pris på at det er åpent her, og vil besøke når det blir for surt ute, for akkurat nå er det turparadis, sier de og tusler videre.
– Jeg opplever at folk er så blide og hyggelige, da er det kjekt å fortsette, sier Kamilla Pettersen Hatten.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Kortreist: Brødet bakes ved Torghatten, og lampene som vises i bakgrunnen er for et helt bord med urter som står og vokser seg klare til bruk.

 

 

Related Articles

Arrengementer

2024 oktober

Uke 4

man 30
tir 1
ons 2
tor 3
fre 4
lør 5
søn 6
man 7
tir 8
ons 9
tor 10
fre 11
lør 12
søn 13
man 14
tir 15
ons 16
tor 17
fre 18
lør 19
søn 20
man 21
tir 22
ons 23
tor 24
fre 25
lør 26
søn 27
man 28
tir 29
ons 30
tor 31
fre 1
lør 2
søn 3

Siste