Actic Race: Vi håper Dag Otto stopper!

0
1365

Det er mye latter og sykkelglede å spore noen timer før Arctic Race skal passere Gåsheia i Brønnøysund.
– Vi håper at denne karen skal gi masse oppmerksomhet, ler Vidar Bendiksen og Andrè Storvik.

Denne kjente karen vil stå ved veien på Gåsheia i Brønnøy. Like bak dukke-Dag Otto er til venstre Vidar Bendiksen og til høyre Andrè Storvik med team. 

De representerer henholdsvis Bendiksen Entreprenør AS og Stetind Entreprenør AS og har fått med seg tusenkunstneren Ola Jørn Tilrem på å lage en syklende Dag Otto Lauritzen-dukke ved veien.
– Det er utrolig gøy å ha med seg Ola Jørn fra Dragereiret, han er en flink kar som fikk til også dette, sier Storvik, som nå skal få alt på plass.

For den syklende, kreativt laget, vanndrevne Dag Otto Lauritzen er ei dukke som skal få ansiktet skikkelig festet og som skal få capsen på plass.
– Hvorfor Dag Otto? Han er jo blitt et kultikon innen flere felt, så han må vi ha med oss. Og skulle han stoppe her sammen med karavanen og se dette, blir vi veldig glade, sier Storvik, som selv har vært med på en rekke sykkelløp og som gleder seg til å se Artic Race.

Noen som gleder seg like mye er teamet til Vidar Bendiksen, som nå har fått rigget opp telt og får plass til storskjerm der rittet skal vises. Det ligger an til jubel og glede, for i overkant av 20 stykker er med på rigging av sykler som skal henges i kran, og på samlingen etterpå.
– Jeg skulle så gjerne ha hatt med alle 40 hit, men noen er ute på oppdrag i distriktet. Dette var noe vi så gjerne ville være med på, for sånne sosiale treff er viktige! I tillegg vil vi jo så gjerne få promotert at vi er her! Å skape positiv blest er morsomt, og når vi var så heldige å kunne stå på den siste karavanstoppen før Brønnøysund, måtte vi finne på noe gøy, sier han.

Humor og moro: Nå har gjengen rigget opp telt med storskjerm og så gir de sjefen trehjulssykkel – når han ber noen om å hente en sykkel for fotoshoot. Vidar Bendiksen altså på sykkel!

Både Bendiksen og Storvik gleder seg til å se sykkeleliten på nært hold og det er altså mye spennende som skjer i Brønnøysund i dag. Det skal heies og vinkes fra flere steder på løypa og idrettslag skal stille med løypevakter og masse folk som lager liv og leven.
I Brønnøysund sentrum er stander og storskjerm på plass, og næringssjef Johnny Hanssen sørger for å få siste ting på plass før den store, spennende målgangen.
– Dette gleder jeg meg veldig til, sier han.
Se programmet fra Brønnøy kommune.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534