Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Levi Henriksen: Bokbad og konsert

21. juni 2018 - 20:00 - 21:00 UTC+0

Levi Henriksen: Bokbad og konsert

I september 2017 kom Levi Henriksen med romanen Her hos de levende – en roman om en tidligere musiker som forsøker å forstå seg selv, og hvorfor han handler som han gjør, gjennom å rekonstruere livet til faren, stilhopperen som mistet flere av sine nærmeste i yngre dager, men likevel vokste opp med en sjelden evne til ikke å la seg kue. Her hos de levende er historien Levi alltid har hørt han skulle skrive men som han alltid har forøkt å lure seg unna; historien om faren, likhet med sitt opphav og at man aldri kan unnslippe den man er. Noe av det samme temaet berøres i Levi Henriksen & Babylon Badlands plate “Verden av i går”, som kom i oktober 2017, og aldri har det vært flere berøringspunkter mellom musikeren og forfatteren Levi Henriksen som i tittelsporet synger «Pappa og jeg i svarthvitt, jeg på taket til hans nye bil/På fanget hans bak rattet, verden rundt på under en mil.

Levi Henriksen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2002 med novellesamlingen Feber, men det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Levi er journalist og musiker og ikke minst er han kjent som låtskriver og tekstforfatter. Henriksens forfatterskap er preget av at han kombinerer maskulinitet og sårbarhet, urbanitet og følelsen av å befinne seg i alle tings utkant.

Forfatteren Levi har hele 22 bokutgivelser bak seg siden debuten med novellesamlingen Feber i 2002. Musikeren Levi er derimot et mer ukjent kapittel for hans litterære tilhengerskare tross fem plater siden debutalbumet “Herfra til Rockaway Beach” fra 2005. I konserten “Verden av i går” presenteres derfor forfatteren og musikeren Levi i et musikalsk bilde med temaene fra både ny bok og plate som bakteppe; nemlig arven fra familien, evnen til å se seg selv og verden gjennom øynene til de menneskene man kommer fra og kunsten i det å vokse opp som seg selv.

Babylon Badlands består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte og som har spilt sammen i en rekke sammenhenger; Finn Lilleseth, Anders Bøhnsdalen og Morten Andreassen.

NB! Oppstart bokbad kl. 20.00. Start konsert kl. 21.00.

Detaljer

Dato:
21. juni 2018
Tid
20:00 - 21:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/355175904984600/

Arrangør

Petter Dass-dagene
Telefon:
+47 75 11 01 50
Hjemmeside:
http://www.petterdassdagene.no

Sted

Kulturbadet
Torolv Kveldulvsons gate 10-14
Sandnessjøen, 8800 NO
+ Google Map