Å få i gang et splitter nytt kjøleanlegg i butikk er ikke gjort på halvtimen.
– I løpet av tre -fire dager fikk vi testet, kjørt i gang og etterisolert anlegget, sier Runar Strøm i Celect i Brønnøysund (på foto med daglig leder Vegard Hjerpbakk).

Mannen, med det svært passende navnet for en medarbeider i en elektrobedrift som tar seg av alt fra varmepumper til smarthus, er spesialist innen kjøleservice, og det trengs når man får oppdrag innen fagfeltet.
–  Det er svært mange gamle kjøleanlegg og disker i butikker på Sør-Helgeland, og vi kjører service- og vedlikehold på disse.  Enkelte anlegg er eldre enn meg, sa da var det veldig artig å få være med på å sette i gang et helt nytt anlegg på Berg i Sømna, der Coop har fått ny butikk, sier han.

Han forklarer mer detaljert om oppdraget, som tok til da anlegget var montert.
– Vi gikk over anlegget og testet alle følere og funksjoner. Så, i samarbeid med et ventilasjonsfirma, kjørte vi i gang varmegjenvinningen som henter anleggets overskuddsvarme og fører det inn i ventilasjonen, forklarer Strøm.
Etter at dette var utført ble rør og beslag på rørverk opp til tak etterisolert.
– Vi avsluttet jobben med å veilede personalet i bruk av anlegg og overvåkning av det, sier han.

Daglig leder i Celect Brønnøysund, Vegard Hjerpbakk er glad for å ha med seg fagfolk i ulike felt.
– Vi startet smått, men er i dag 21 medarbeidere med base på Salhus i Brønnøy. Vi har nylig fått med oss en ansatt med blant annet spesialkompetanse innen varmepumper, (William Utvik til venstre på foto sammen med Runar Strøm) for der er vi interesserte i å utvide i større del av distriktet. Vi har allerede fått god respons på dette, sier Hjerpbakk.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre