11 C
Brønnøysund
fredag, mai 24, 2024

Balansert ro ga vinneren

Fotokonkurransen fra i vår har fått sin vinner. Brønnøy kameraklubb roser fotoet som velbalansert!

Leder i Brønnøy kameraklubb Nomi Kristoffersen hadde med seg Olav Søla, Lars Reidar Persson og Harald Warholm i juryen i det som skulle være en påskekonkurranse, men som trakk ut i tid – så vi fikk med oss noen flere bidragsytere.

Bilder er vurdert

Tre bilder ble valgt ut og oversendt kameraklubben, som har gjort en solid jobb med å bedømme bildene.
– Vi har vurdert bildene og ga poeng med begrunnelse, opplyser Kristoffersen.

Tredjeplass til stilig actionfoto

Juryen synes dette er et flott actionbilde knipset i et avgjørende øyeblikk. Fotograf er Hans Olav Elsebo fra Brønnøysund.
– Vi ser mye fin dramatikk i bildet og liker at det er rufsete sjø og fin dramatikk i skyene. Bildet er litt tett beskåret, for vi vil gjerne se hele Torghatten og «gi mer luft» til helikopteret. Bildet minner oss på hvor viktig det er med sikkerheten når vi ferdes på havet og i fjellet, sier Kristoffersen.

Foto: Hans Olav Elsebo
Foto: Hans Olav Elsebo

Andreplass for havidyll i sundet

Her melder juryen at det er fin stemning i Brønnøysundet, med både hurtigruta og glimt av brua over sundet. Fotograf er Gunn-Rita Mosheim fra Brønnøysund, som flere ganger har vunnet våre fotokonkurranser.
– Vi liker speilingen av lysene fra Hurtigruten i det speilblanke vannet. Det er fine farger i blåtimen, blått mot varmt oransje. Vi synes det er ett pluss at fotografen selv er på sjøen i kajakk, sier hun.
Samtidig er bildet sidetungt og den delen av kajakken man ser skulle vært på høyre side av bildet, både for balansen sin del men også for å ikke forstyrre speilingen fra hurtigruta.
– En beskjæring på høyresiden ville ha gitt mer balanse i bildet, sier hun om bildet som altså fikk andreplass.

Foto: Gunn-Rita Mosheim
Foto: Gunn-Rita Mosheim

Førsteplass til mennesker i vårsol

Dette er et bilde som viser for en vakker kystlinje vi bor ved og juryen mener det er fine linjer i bildet.
– Det er fin innramming med småfuruene på hver side i forgrunnen. Vi synes at å ha  med mennesker i bilder er flott, sier juryleder Kristoffersen.
Hun legger til at bildet er midtstilt.
– Men i dette tilfellet gjør det ingenting, for vi opplever at det er en balansert komposisjon som skaper ro i bildet, sier hun.
Sola er rett over personene.
– Og at de står som silhuetter mot lysstripa i havet «gjør hele bildet», tilføyer hun og kårer Lisbeth Margrethe Borgen fra Bindal som vinner.

Foto: Lisbeth Margrete Borgen
Lisbeth Margrete Borgen tok vinnerbildet, som blant annet får ros for komposisjonen.

Premie

Vinneren får ti Flax-lodd for innsatsen, og vi sender ut to lodd til nummer to og tre i konkurransen. Gratulerer og måtte dere skrape dere frem til en stor premie!

Tekst: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste