13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Barnejubel på Toftdagan

Med blant annet tre hoppeslott, to båter, lakserodeo, kjenne-på-dam, musikk og konkurranser var Toftdagan på Toft i Brønnøy et herlig treff for de minste. Men det skal jammen sies at de voksne koste seg også.  

Det var mye folkeliv på Toft lørdag 6. juli. Blant andre Dagrun Horn og Arnfinn Torgnes slo av en kjenningprat og gledet seg over vær, musikk, aktivitetene og alle de humørfylte menneskene.

For like utenfor teltet, der det ble solgt hjemmelagete fiskepinner og klippfiskboller, traff vi på Dagrun Horn som smilte i symfoni med sol, blå himmel, bølger og barnelatter.
– Ja, dette er et kjempefint arrangement der vi møter folk med godt humør, og der vi kan stå og prate med gammelkjenninger vi ikke har møtt på årevis. Og her er det så mye å gjøre for barna, de koser seg, sa hun og slo av en prat med nettopp han vi kjenner som primus motor blant annet innen friidrett for barn og unge i området: Arnfinn Torgnes. Og samtidig er han en av arrangørene i Norsk Havbrukssenter.
– Ja, jeg er jo Toftpatriot, så å se så mye folk her i år igjen setter jeg stor pris på. Og dette er jo et fint utstillingsvindu for havbrukssenteret, sier han.  

Flott initiativ

Noe vi fikk se ved selvsyn, hvis vi bare tok på oss en redningsvest og tuslet over til visningsanlegget. Der myldret det av folk inne i bygget hvor du kan få vite mer om hvordan det jobbes på et oppdrettsanlegg og litt lengre bort fant vi det som gjorde at barna stimet sammen som, ja nettopp, glade fisk. Nemlig et lite “basseng” med fisk, krabbe og sjøstjerner som kunne klappes forsiktig på.
– Det er første gang vi er her og Abel og Filip storkoser seg i det som er et flott initiativ. Guttene har virkelig kost seg i hoppeslott og full pakke, sier pappa Stian Khalid.  

Oi, se, sa barna, og prøvde hente opp sjødyr fra bassenget.

Ut i båt – stor glede

Abel klarer å fange en fisk med begge hendene og løfter den litt opp før den får svømme videre.
– Åååååååå, sier andre barn, som løfter på sjøstjerner og en liten spraglet skapning vi tror må være en malle.
Lyden av latter høres fra Elias-båten som putrer rundt med småtasser ombord. Litt større fart har redningsskøyta som også er i sving denne dagen. Der er det plass til flere og stemningen er god der også. 

Konkurranser og musikk

Vi prøver oss på konkurranser – og gjetter hvor tung en laks pent lagt på is er. Inne i teltet finner vi en gjeng blidspente damer som har koll på “gjett antall fisk i krukka”- konkurransen.
– Hva tror du? spør Evelyn Saltermark og vi vrir og vender på krukka for å prøve å telle.
Musikk er å høre gjennom dagen, og naturlig nok fikk Publiners mye oppmerksomhet, for deres kombo av lokal tilknytning, spilleglede og drivende gode musikk ga gjentagende kommentar i etterkant: “Kjempestemning”. Noen mente dagen var som en mini-Roots og andre trakk frem hvor inkluderende arrangørene bak er. For nettopp det at alle barn ble inkludert og kunne kose seg var noe flere foreldre kommenterte som positivt – for det er ikke alle som kan ta seg råd til å betale for hoppeslottlek og tur med båt.

Disse blide figurene var å møte på Toftdagan. Foto: Yilmaz Dag.

– For oss er det en ekstra spesiell helg, for Toft som handelssted feirer 100 år i år, (les sak om oppstarten her) så vi har slektstreff med 80 deltakere, tilføyer Arnfinn Torgnes, som etterpå roste de frivillige som stilte opp.
– Det er jo mange poster som skal passes på, så da er det godt at vi har med oss denne gjengen, sa han til vakt Marianne Stokka Dalheim (De to er på hovedfoto). 

Smak på Smak

Inne på restauranten Smak var det godt driv hele dagen og kaker, lunsjretter og middagsretter ble båret ut av et stort team folk.
– De har ei nydelig sjøkrepssuppe her, hører vi i det vi går ut.  

Tekst og foto: Hege Sæthre – midtinorge.no – 958 07 534

Smak heter restauranten tilknyttet Norsk Havbrukssenter på Toft i Brønnøy. Her testet noen fish and chips, mens andre hvisket om suppe som skulle smake himmelsk.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste