Medlemmene i gruppa Bautastein er på Sørneset i Brønnøy, i studioet til Trond-Viggo Solås. Låter som skal bli del av det første albumet er under innspilling, og stemningen lover svært godt.
– Vi har brukt tid, men vi ønsker å lage låter vi kan stå for. Vi er snart der, sier Rune Brennvik, som skriver melodiene.

Sammen med sine to brødre Tor-Even og Tommy Brennvik, Vidar Tilrem, Harald Ferguson Rossetnes og Lin Sofie Andersen utgjør musikerne bandet Bautastein.
Deres første låt Pust inn – pust ut gikk rett inn på A-listen til NRK P1 i 2015. Den holdt seg der i rundt fire måneder, noe de på ingen måte forventet selv.
Over tid har de jobbet for sitt første album, men de erfarne musikerne tar seg tid til å få ønsket resultat.
–  Vi har kjent behovet for en modningsprosess, og vi alle er etablerte med hus og heim, så Bautastein er noe vi gjør fordi vi har lyst. Ikke fordi vi må. Men det er klart, førsteutgivelsen ble mye større enn planlagt. Vi gikk i studio, og så var det gjort. Det var veldig fint, men vi hadde ingen Plan B. Vi hadde ikke låtene til å møte et publikum, og vi ønsker ikke å spille coverlåter, sier Brennvik.

De beskriver selv musikken sin som kyst-folk-pop, og låtene deres, som også består av Den e drømme om og Det går ein båt fra 2016, beskrives som melodiøs, vakker, med tekster som gir mening.
– Vi synger på dialekt og vi er så heldige å ha med oss Lin Sofie som vokalist. Stemmen hennes gjør at vi får særpreg, at folk kjenner igjen Bautastein. Det er fint, sier Brennvik, som bekrefter at alle i bandet er kortreiste.
– Med unntak av trommisen vår Harald fra Grong. Vi er glade for å ha fått tak i ham før trønderrocken tok ham, sier Brennvik og får bredt glis fra nevnte trommis.

Mellom 10 – 15 låter spilles nå inn, og målet er å gi ut en plate i løpet av sensommeren.
– Om vi tenker å spille i sommer? Vi har siden oppstarten hatt en del henvendelser om å spille, og har holdt konserter på Rootsfestivalen og Oktoberfest iBrønnøy, men vi får se om vi presenterer noen av de nye låtene før utgivelsen, sier Brennvik.
Både han og vokalist Andersen skriver tekster, men sier seg veldig glad for å ha med seg flere tekstforfattere i arbeidet nå.
– Det er veldig flott å ha med oss lokale bidragsytere som gir oss en solid forankring, sier hun om Rawdna Carita Eira, Camilla Orvik, Ann Kristin Johnsen, Eirik Junge Eliassen og Hans Fredrik Strand.

I studioet på Sørneset er det en liten pause i arbeidet, men låtprodusent og musiker Trond-Viggo Solås lytter og mikser.
– Vi er så utrolig privilegerte som har en sånn kapasitet som Trond-Viggo her. Vi vet at vi ikke ville ha fått laget dette albumet uten å ha noen her lokalt. Vi ville ikke ha reist bort så lang tid som det tar å produsere et helt album. At han er her er helt avgjørende for oss, sier Brennvik.
–  Han er en dyktig, stabiliserende kar som gjør at vi får ferdig et produkt som betyr noe for oss, sier Andersen.
– Det er fantastisk å være med. Kjempeartig, vi gleder oss til å presentere det ferdige produktet, som skal ha litt humoristisk snert, vise hverdagslivet, det seriøse og det fine, tilføyer Vidar Tilrem og Tor- Even Brennvik.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

 

Bautastein består av fra venstre Rune Brennvik, Vidar Tilrem, Harald Ferguson Rossetnes, Lin Sofie Andersen, Tor-Even Brennvik, og Tommy Brennvik. Sistnevnte var ikke med da foto ble tatt på Sørneset i Brønnøy.