Ifølge gjestene er vi på verdens koseligste campingplass, som har intet mindre enn eget museum, liten bruktbutikk, grillplass, hage, paviljong som følger årstidene og ikke minst en eier og driver som ikke har tenkt å gi seg etter 26 år.
– Nå fortsetter jeg neste år, sier Anna Jensen – som fyller 77 år i oktober!

Anna Jensen bor på gården hennes ektemann kom fra, like utenfor Brønnøysund. Den er i dag campingplass med blikkfang og opplevelser i alle retninger.

Hun står på tunet hun har bodd på i 60 år, ektemannens heimgård og siden tidlig 1990-tall en campingplass folk kommer tilbake til.
«Vi er her på fjerde året. På Norges triveligste camping», står det i gjesteboka.
– Det er fint med begeistra gjester og i år har det vært så mange folk som aldri før. Synd at det ikke er en egen campingplass i sentrum av byen, for i år har det vært så fullt at folk tidvis ikke har hatt noe sted å gjøre av seg, sier Anna Jensen.

Hun viser rundt. Først i et hageområde voktet av en bjørn på bakken og ei ugle i et tre. Et område med trefigurer av godslige koner, midt mellom små koselige hytter som er til leie. Bortenfor er det åpne, velstelte områder for bobiler, telt og campingvogner.
– Vi har hatt så mange fine gjester. En av dem var flink til å filme og har lagt ut på Youtube; campingen, Skarsåsen med geitene og tur på fjelltopp. Artig å se, sier Jensen og spør om vi har vært på lemmen. Som viser seg å være en låve med et eget museum… og en brukthandel.

Med alt fra figurer som kan minne om Emil i Lønneberget sine gjerninger til en nisse på loftet, er en rundtur «på lemmen» en opplevelse.

Eventyrlig, imponerende, koselig, fantastisk, kunststykke av en samling, skriver gjestene i boka og vi reagerer som flere av de besøkende og blir målløse.
– Jo, her er mye historie samlet. Mye kommer fra gården her og mye har jeg funnet på loppemarked, sier hun om en samling som spenner fra heimelaget såmaskin til et bilde hun er spesielt glad i; av kongefamilien. Her er staselige møbler, dyrefigurer, nisser, kaffekanner, mugger, skilt, et gammelt orgel, ja, egentlig det du kan tenke deg til av det det du finner i hus.
« Her har vi kost oss og mimret», står det i gjesteboka, som bugner av begeistrede besøkendes hilsener.

Ute møter vi Siri Anna Andersen fra Selbu, som akkurat har kommet til campingplassen.
– Vi har vært her en gang før og ville tilbake, sier hun.
Bortenfor står to like blide farende langs veien; motorsykkelførerne Eva Kristin Eggen og John Erik Lerfald fra Levanger. Lerfald spyler av sin Harley Ultra og forklarer at de tenker å oppleve Torghatten, Sandnessjøen og Villmarksveien ved Hattfjelldal.
– Vi skal ha en ukes ferie i området, og gleder oss veldig, sier de to. Lerfald bekrefter at motorsykkelen funker godt langs veiene.
– Det er en kjøremaskin det her!

Ved ei campingvogn står Hillbjørg Edvardsen fra Bindal, som i 2014 kom til Mosheim Camping som gjest, men som årlig kommer tilbake for å bo og bistå.
– Det har vært ekstra renhold, og selvsagt spriting av sanitæranlegg i koronatiden, men det går fint. Ellers er vi nøye med brannvernrundene om kvelden, der vi sjekker at alle har riktig type strømkabel som følger regelverket, sier hun og erklærer at fortelt gjør seg på campingvogn.
– Når mannen og sønnen kommer på besøk er det sko og støvler i størrelse 43 og 44 til å snuble over. Nå ble det plass til alt, sier en fornøyd medhjelper.

Hillbjørg Edvardsen fra Bindal (t.v) var gjest og ble fast medhjelper på Mosheim Camping. Siri Anna Andersen fra Selbu hadde akkurat fått parkert bobilen da vi var innom stedet. – Dere skulle ha vært her tidligere i sommer. Da var det mange som bodde her da, sier Edvardsen.

Vi passerer paviljongen som i sommer er fylt med kattefigurer, om høsten har heksefest og halloweenfølelse, til jul er fylt med nisser og er pyntet for påske og vårstemning hvert år.
– Det er koselig å pynte rundt veggene, og ja, her er det mye som er samlet på gjennom årene, sier  Jensen, før vi tar en stopp i den lille bruktbutikken.
– Her har det vært mest turister og handlet siden åpningen tidlig i 2020. Det er bare å ta turen innom, for her kan man sette seg ned og ta en skikkelig kikk, og se om noe kan komme til nytte, sier hun og byr på plass på benk med mykt skinn.
– Jo, her er det mye å se på, og jeg har mye mer, sier Jensen, som i flere år har sagt at nå er siste sesong.
– I år sier jeg ikke det! Jeg vil fortsette til neste år!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre