14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemKulturBittens malerier

Bittens malerier

-

Bitten Pigato har siden 2018 malt akrylmalerier. I fjor hadde hun utstilling et par ganger i Horn Skinns lokaler. I år henger mange av maleriene hennes på Hildurs Urterarium, og enda fler har hun heime på Horn i Brønnøy.

Pigato er i full jobb og lar sin kreative side komme til uttrykk i fritiden. 
– For meg som er i full jobb betyr maling rekreasjon og avkopling fra hverdagen. Jeg eksperimenterer med mange ulike uttrykk, og har enda masse å lære, understreker hun.

Ulike uttrykk og ulike teknikker.

Maleriene hennes viser en rekke ulike motiver. 
– Min største inspirasjonskilde er selve naturen, spesielt himmelens mange fargespill. Jeg finner også mye inspirasjon gjennom andres kunst, både på utstillinger og på nett, som Instagram og Pinterest.

Hun lager bilder med ulike formater og lager gjerne blindrammene og lerretene sjøl. 
– Jeg er amatør, og kan ikke ta «proffe» priser, og prisene varierer også etter kvalitet på lerret og ramme. Jeg selger mest gjennom Facebook og Instagram. Det raskeste salget tok et kvarter, fra jeg publiserte bildet til jeg fikk betalinga på VIPPS.

Et sted du kan oppleve Bitten Pigatos bilder nå før jul er på Hildurs Urterarium.
– Jeg vil selv være tilstede under Hildurs sin adventskafe på tredje søndag i advent den 12. desember. De som ønsker kan få kikke nærmere på maleriene som henger i deres vinterhage, for det er aller best for de som ønsker seg kunst på veggene å få se bildet på ordentlig, sier hun.

Bitten Pigato har akkurat fått tørt sitt foreløpig siste bilde når midtinorge.no besøker Horn, og hun håper de som ønsker å få vite mer tar kontakt. Vi kikker etterpå på bittasmalerier.no for å se flere av bildene hun har skapt. Vi merker oss via Facebook, der hun kaller seg Bittas malerier, at hun har laget kalender for 2022 og at hun stadig har fine kveldstimer på maleloftet der hun lar penslene få danse.

Tekst: Torstein Finnbakk – torstein.finnbakk@midtinorge.no – 90982968

Foto: Privat

Bitten Pigato med ett av bildene sine i bakgrunnen. I saken kan du se et knippe malerier, slik de er presentert på hennes nettside bittasmalerier.no og mange via Facebook, for hun bruker i likhet med mange sosiale medier for å nå ut til folk.