Vi hører gode ord for omgivelser, for hyttene og for den mini gårdsbutikken som hører med på Velfjord camping & hytter.
– Jo, men det er nok fra folk som liker fred, ro, padling og turmuligheter, tror Nicole Tielemans og Marcel Vos.

Mye tyder på at det nederlandske paret har en god porsjon humor. Små visuelle og praktiske overraskelser finnes både ute og inne. I taket på resepsjonen, som også er minigårdsbutikk, er det noe å se på, dersom du drar innom.

Driverne av stedet – et nederlandsk par, har i seks år tatt imot gjester fra veldig fjernt og helt nær. For å finne stedet i Brønnøy, må du svinge av fra Riksveg 76 i Velfjord, og passere blant annet Svartvatnet, Krokvatnet, Flatvatnet og Medvatnet, der du innimellom skog og myrområder jammen til venstre kan se Sausvatnet. Da er du på rett veg, for ikke langt unna finner du nok et vatn, som passer til rekreasjon og moro; nemlig Skogvatnet.
– Mange finner veien hit, men ikke alle vil være på en liten campingplass. Vi har opplevd at de store bobilene kommer og snur, men vi har også opplevd at folk kommer for ei natt, og blir ei til, og ei til og ei til. I år opplevde vi at noen besøkte Vega, men kom tilbake hit, for der var det fint, men her enda kjekkere, sier Nicole Tielemans og Marcel Vos.

Vi møter dem like utenfor resepsjonen, som er i ei lita bu som inneholder mer enn det størrelsen antyder, for her henger noe uventet i taket, her finner du masse informasjon om området og her er det en mini gårdsbutikk.
– Vi har masse bærbusker her, så lager en del produkter selv, som saft, syltetøy og geleer. Vi sylter granskudd, de er populære, og vi produserer en del grønnsaker for salg utover sommeren og om høsten, forklarer Nicole Tielemans.

Bak huset er en stor bærhage, noe som gir mulighet for produksjon av syltetøy med mer for salg.

De leier ut fire hytter. Den lille snekkerboden, sommerfjøset ved vannkanten, den rause tømmerhytta og et hvitt lite hus som er plassert midt på gårdstunet.
– Vi har renovert og pusset opp alt. Vi har renovert resepsjonen og bygget bryggen nede ved vannet, vi har lagt noen stier og selv reparert og istandsatt robåten, sier Marcel Vos om tradisjonsfartøyet som ligger nært land.
En kikk inn i hyttene viser at her er det enkelt å holde rommene rene og skikkelige og det er særpreg både inne og ute.
– Vi ønsker at folk skal kunne nyte det som er spesielt her; stillhet og ro. Derfor har vi også laget bålplass og gapahuk,  med utsikt over vannet, forklarer Tielemans og Vos.

De kom til Norge for 12 år siden, trivdes godt i Hemsedal, men ville gjerne forlate fjellet for lavlandet, og gjerne finne seg et gårdsbruk med mulighet for camping og plass for så mye mer.
– Vi lette på Finn og fant en rekke steder som var aktuelle, men ingen som hadde alt vi ønsket. Vi kom hit, kikket på dette stedet og så potensialet. Det viste seg å være midt i blinken, så hit kom vi, forklarer de to enkelt og liketil.
Flere superlativer bruker de som besøker stedet, for campingen har svært høy rating hos bookingagentene, og hyttebøkene gir bud om at akkurat dette stedet i Velfjord gir mulighet for fisking, padling og svømming, men også guidete turer og relativt kort vei til nasjonalparken Lomsdal-Visten.

Nicole Tielemans og Marcel Vos leier ut fire enheter på Velfjord Camping & hytter. 

På campingen har de gjester, normalt sett fra mai til september, men tømmerhytta er åpen for leie hele året.
– Det har ikke vært et stort antall utleier der i vinter, men det varierer litt fra år til år, sier Vos.
De som kommer til stedet er gjerne nordmenn, men også mennesker fra Kina, Canada og Amerika. De to forrige somrene har koronaen gitt norske gjester, og da i hopetall.
– Ja, det var tidvis helt fullt her i fjor, sier Tielemans.
– Så langt i år er det flest utenlandske gjester fra Sveits, Tyskland og Nederland, i tillegg til nordmenn. Vi har nettopp fått booking fra Brønnøysund, Rørvik og Sandnessjøen. Vi har en del besøkende som kommer tilbake på nytt og på nytt. Det er hyggelig når folk sier de har forelsket seg i stedet, vi blir glade og litt stolte da, sier Tielemans.

Et par bobiler står på campingen, der det er mulighet å sette opp telt og parkere campingvogna. Lyden av stemmer høres svakt kombinert med fuglekvitter. Et skilt viser at det er en liten severdighet litt lengre bort, hvis du følger stien.
Robåten ligger helt stille i vannet, i vannet speiler villmarken seg.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Stedet beskrives av vår tipser som sjarmerende. Det er ikke vanskelig å være enig i det. I bakgrunnen ser du den lille resepsjonen.