Blir vi erobret av biffen?

0
552

 

Det er kraftfulle navn på menyen når vi skal prøve kjøttretter på spisestedet Otaku Diner i Brønnøysund.
– Tomahawk og Djengis Khan, dette kan bli bra, sier Janne Lise Åsvang Karlsen, som er midtinorge.no sin faste mattester.

Det er oktober når vi tester menyen som har mange islett av humor og informasjon. Allerede når vi kommer tuslende i den innendørs Havnegata, mer presist i kjøpesenteret i sentrum, begynner vi å diskutere hyggelige opplevelser her. Som den gangen vi kom inn hit og det hang en grevling i taket.
– Det der er selvsagt bare midlertidig, elektrikere fikser lys, fikk vi dag vite.
– Jeg liker godt når folk som driver steder ikke er redde for å by på seg selv og sin humor, sier jeg. Vi slår oss ned på en rolig plass og ser på menyen.  «Oh, shit, pommet frites», står det.
– Ja, her er noen inspirert av friske kokker i lauget, sier Åsvang Karlsen, som selv er kokk i det daglige, og som gir ærlige tilbakemeldinger på maten.

Små detaljer gir mye stemning på Otaku Diner i Brønnøysund

Djengis Khan ?

Vi får vite at det er tomt for biffretten tomahawk, så da går vi fra det som minner oss om det amerikanske kontinentet til en mer brutal del av historien.
– Her står det Genghis Khan, på norsk skriver vi vel Djengis Khan om den mongolske herskeren, undrer underskrevne og får påpakning om at det ikke er menyteksten eller historiekunnskaper vi skal teste, men maten. Og her er det faktisk flere biffretter og kjøttretter å velge mellom.
– Jeg går for lammet, sier Åsvang Karlsen.
–  Da går jeg for en rib eye, sier jeg om det som på norsk (hm) ofte omtales som entrecote. Altså en ribbebiff fra okse.

Enkel rett: Slik svært mange liker det.

Biff og grønnsaker

En vennlig servitør sørger for drikke og bekrefter at biffrettene kun kommer med enkelt tilbehør: Stekte grønnsaker!
– Som skikkelig sulten burde jeg kanskje bestille noe med potet ved siden. Vil det gå å ha filthy fries, spør jeg om kutta- og fritert potet-retten med dressing og gjerne kruttkrydder på toppen. Servitøren mener det kan passe bra, og lar oss sitte igjen for å igjen beundrer stilen det er på restauranten Otaku; en egenkomponert miks i asiatisk retning, godt mikset med kule egenmalte vegger og røffe lamper.

Oppjazza potet

Vi får bugnende fat foran oss, og jeg er glad for at den oppjazza utgaven av pommet frites ble bestilt. Grønnsakene både ser gode ut og smaker godt, men består av litt paprika og vårløk, og en sulten tester utbryter:
– De skal ha for forsøket, minimalistisk anretning, sier hun og nikker anerkjennende når hun smaker.
– Paprikaen var smakfull, den har beholdt sprøheten, god, frisk vårløk, Men vil jo ha mer, sier hun.
Vi smaker på kjøttet og finner ut at stykkene varierer litt – noen er godt stekt andre heller mot rå.
Noe som denne gangen fungerte godt, for kjøttet var smakfullt uansett stekegrad.
– Men jeg vil altså helst ha de mer rå bitene, sier Åsvang Karlsen.

Potet på en avansert måte: Fritert, så har den fått følge av mye godt.

Smårett funker

For denne testeren var det en lettelse at kjøttet ikke var mye saltet. Men siden det ikke sto salt på bordet, var den godt krydrete potetretten helt riktig tilbehør.
– Eller kanskje vi skulle ha gått for den opp-piffa risen. Det skal jeg prøve neste gang, sier jeg og tar nok en bit godt kjøtt.
– Denne filthy friesen, altså poteten, er en perfekt smårett hvis man har lyst på noe kanskje ikke helt hjertefremmende, men veldig, veldig godt, sier Åsvang Karlsen.
Jeg nikker og smaker litt potet, rødløk og ostesausen som er på toppen. Vi diskuterer hvor godt ostesmaken kommer frem i sausen og er enige om at dette konseptet fungerer godt.
– Jeg tenkte ikke en eneste gang på den kjente og beryktede erobreren Djengis Kahn mens jeg spiste, men det bør vel gi bra karakter til måltidet!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Otaku Diner har tidligere i høst fått ny meny. Vi tok en liten test. – Jeg foretrekker de mer rå kjøttbitene, og her var noen gode, sier Janne Lise Åsvang Karlsen.

Driver av Otaku  Diner tok kontakt etter at artikkelen var publisert:
– Jeg kan informere om at Genghis Khan er en rett som stammer fra Hokkaido i Japan og som hovedsakelig er lammekjøtt marinert med soyasaus og sake!