14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemNæringslivCampingidyll mellom skog og sjø - og torsken er like ved

Campingidyll mellom skog og sjø – og torsken er like ved

-

– Nå er jeg klar for å dra torsken! Arthur Wittig kommer fra Berlin, og skikkelsen er snarlik Ernest Hemingway, også når det gjelder fascinasjonen for havfiske.

For Arthur Wittig er dette første oppholdet på Vennesund Camping, men mange av hans landskvinner- og menn har tilbrakt vår- og sommeruker på dette stedet i løpet av åra som har gått siden den første eieren starta opp her i 1983.

Arthur Wittig fra Berlin, klar til havfíske i Vennesund.

Familien Sund kjøpte campingen i 1991, og nåværende daglig leder Jostein Sund har vært med heilt sida da, og overtok etter sin far Ulrik i 2014. Hans bror Alf-Helge deltar på anleggssida.

Jostein Sund med et utvalg hytter i bakgrunnen.

Plass til 77          Her er det overnattingssted for enhver smak, enten man vil holde til i skoglig idyll litt lenger inn på området, eller i rorbuene ved sjøkanten.
Til sammen har vi plass til 77 gjester i rorbuer og hytter, forteller Jostein Sund i en pause mellom alle gjøremålene.

Rorbuene ligger usjenert til sør på campingen.

Midtinorge hefter ham nok, sammen med ansatte Supha Bergli, travelt opptatt med å vaske og fli rorbuer etter gjester som har reist videre – og gjøre klart for nye turister. Han må stadig ta fram telefonen for å ta imot bestillinger. Sommeren er her.
– De to siste åra, med pandemien, har det vært mye styr med bookinger og avbookinger i ett sett, sier han. Men nå er det litt mer normaltilstander nå, sier han, og kan vise til at de største hyttene akkurat i snakkende stund er fullbelagt.

Supha Bergli og daglig leder Jostein Sund har gjort klar denne rorbua til de neste gjestene.

Lang sesong        Jostein Sund jobber også utenom campingen, men Vennesund Camping krever nok sitt, med ordentlig lang sesong. Det blir få frihelger.
– Vi holder på fra mars til uti september, sier han.
Det er ikke minst fiskemulighetene som trekker folk, helt fra påsketider og fram til blå-høsten gjør seg gjeldende.

Vennesund camping byr på alt fra romslige rorbuer og hytter av høy standard til enkle hytter uten privat dusj/WC. I tillegg er det oppstillingsplasser for bobil og campingvogner, og teltplass.
– Vi planlegger å lage til enda mer plass for bobiler, sier Jostein Sund.

40 år med  helgelandsferie   Sund sørger blant annet for båtutleie til de mange fisketuristene, men redskapen må de holde sjøl. Noen tyske turister har kommet tilbake hvert eneste år så lenge campingplassen har eksistert. For berlineren Arthur Wittig er dette første besøket på Vennesund, som han ikke kan få fullrost nok, med den vakre beliggenheten og nærheten til havet.
– Jeg har vært på ferie i Norge de siste 40 åra, forteller han.
– I Sandnessjøen-området og på Dønna og Vandve, blant annet.

Men nå skal han utforske Sør-Helgeland.   – Og torsken er en favoritt?
– Kona foretrekker torsk, ja, og så laks, selvfølgelig!

Tekst og foto: Torstein Finnbakk – torstein.finnbakk@gmail.com – 90982968

Jostein ved redskapsbua hvor alt som hører utleiebåtene til er lagret.