Circle K på Berg

0
1408
Fish'n chips og hamburger testes i ukens matsjekk.

  Går det an å ha mattest på en bensinstasjon? Fotografen Lars Reidar Persson ser skeptisk ut!
– Jo, da svarer jeg. De har pizza oppkalt etter den forrige driveren, og en del retter du ikke nødvendigvis finner på andre bensinstasjoner.
– Ok, da, sier Persson.

Et glimt fra tavla som henger over vinduet. Her pizza som vi ikke fikk testet denne gangen.

Den lille bensinstasjonen på Berg i landbrukskommunen Sømna har to sitteplasser inne ved et rundt bord, og kjekke benker med bord utenfor.
– Skal vi sitte ute, spøker jeg og får et hmpff fra fotografen, som heller går inn og kikker på menyen.
– Fish’n chips? Det tar jeg gjerne, sier han i valget mellom pølse og hamburgermeny, og det utvidede tilbudet som inneholder blant annet biffsnadder, nuggets og pizza.
– Det sies at pizzaen her er såpass bra at folk kjører fra hele kommunen og handler, særlig søndager. Herfra til Vennesund er rundt 20 minutter… Lang kjøretur for mat, sier jeg og kikker på utvalget; kjøttdeig, skinke, pølse, taco og Birger’n, som har navn etter forrige driver.
– Jeg tenkte å ta pizza, men hvorfor ikke teste burgeren her, sier jeg, og velger meg den med chillimayo-saus, ost, salat, bacon og barbequesaus.

Lars Reidar Persson godkjenner umiddelbart tilberedningen av fisken. – Og chipsen er god, sier han.

En del kunder kommer innom. Snus handles. Kaffe inntas på stedet. Boller og doughnuts handles til kaffen hjemme, og det er stort sett det vi rekker å observere før maten er klar.
– Oi. Hva slags sort fisk er brukt i fish’n chipsen, undrer Persson, og tar en bit.
– Hm, den er god på smak og riktig tilberedt. Får man virkelig sånt på en bensinstasjon, sier han, og tester chipsen.
– Helt riktig den også.
Han smaker på tilbehøret som er litt salat, mais, dressing og en skive tomat.
– Jojo, tilbehøret er ok. Greit, sier han.

Jeg tar en bit av hamburgeren, som har rikelig med ost på, og som hviler på mengder av sprø, god salat.
– I all verden? Er det såpass bra burger her? Dette var da dugelig godt, skikkelig smak av kjøtt, sier jeg, og går inn i en diskusjon om hva originaloppskriften på Fish’n chips skal inneholde.
– Eddik og HP-saus er vanlig i England, sier Persson, og spør driveren bak disken hva slags type fisk dette er. Jeg har fått en liten bit, og vi klarer ikke å bli enige om det kan være hyse.
– Pollock, svarer han, og vi må ty til nettet for å finne ut at det er lyr.
– Dette var bra. Du får 11 av 10 hos meg, sier Persson til driveren.

Tekst og foto: Lars Reidar Persson/Coldfeet Media og Hege Sæthre Lind

Hamburgeren er saftig. Salaten sprø. Jeg er lykkelig!