Arrangørene klarer ikke å skjule gleden over en ny danseweekend i Velfjord i Brønnøy den 25. og 26. mai, med bandene Fernandoz og Ingemars.
– Vi er særlig glade for å ha med oss Adrian Jørgensen, kjent fra The Voice fredag. Det er stas å ha med lokale krefter, sier Karina Lande og Geir Lien.

Karina Lande er arrangementsleder og kan melde om et helt program for de som velger å tilbringe et par vårdager i den naturskjønne bygda Hommelstø i Velfjord.
– Adrian varmer opp i teltet før Fernandoz spiller fredag kveld. Ingemars spiller opp til dans lørdag kveld. Deltakerne får gratis frokost og har mulighet til å oppleve tur til Brønnøy Kalk, sier Lande om den lokale kalksteinsprodusenten.

Sammen med Geir Lien i Hilstad idrettslag, som står bak happeningen, forventer hun nærmere 1000 besøkende fordelt på de to kveldene.
– Målet i år er 1100 deltakere, for med Adrian Jørgensen fra Bindal har vi med oss en dyktig musiker som vi håper skal trekke med den yngre garde. Og det ville være kjekt om de oppdaget hvor artig det er å danse til Fernandoz og Ingemars, sier Lien.
To ganger i året arrangerer den danseglade bygda treff med kjente band og artister, og arrangementet vokser seg stadig større, og får stadig bedre fasiliteter.
– Nytt av året er at vi har etablert en resepsjon ved Velfjordsenteret like ved hovedveien. Det blir enklere å finne frem for nye som kommer hit, og vi håper å kunne gi en hyggelig mottakelse, sier Lande.

Idrettslaget har sørget for utvidelse av camping– og bobilområdet.
– Vi kan romme en bra bilpark her, til sammen rundt 200 biler. Vi utnytter alle parkeringsområdene vi kan, sier Lien.
Fernandoz skal spille en miks av dansebandmusikk og country, og Ingemars vil garantert spille en miks av gamle topplåter som Frædagskvell og nyere materiale som Dætta derre derre der.
– Vi håper at de som kommer hit koser seg med de mange turmulighetene som finnes i området, sier Lien, som i fjor høst var med på å åpne en ny turstrasè mellom Gimle og Velfjordsenteret.
– Vi gleder oss til å doble antallet mennesker i bygda vår, for det er alltid trivelig stemning og besøk av hyggelige folk fra nær og fjern, sier Lande.
– I fjor fikk vi besøkende helt fra Elverum, og vi håper på enda flere fra nærområdene! Det ville være stas, sier Lien.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind