Skal vi lytte til tidligere hurtigrutemedarbeider Daniel Kibsgaard finner du Norges fineste kystlinje mellom Sandnessjøen til Rørvik. Han fikk opplevd en folkeutflukt og Torghatten og supervær i påsken! Har du lyst til å oppleve noe i vårt distrikt? Mye skjer og mye er å finne på!

Daniel Kibsgaard har fått med seg den mest kjente turattraksjonen i Brønnøy; Torghatten få dager etter at området åpnet for ferdsel etter skredsikringsarbeider.
– Et imponerende anlegg, sier Bodø-mannen, som altså har sett Torghatten fra hurtigrutevindu i årrekke, men som for første gang fikk klatret opp og gjennom det kjente landemerket med hull tvers gjennom.
– Det var en fin tur opp og målet var en is etter turen. Det var dessverre stengt servering på stedet, så da planlegges en softis- med -jordbær-tur til TD. Der har jeg vært mange, mange ganger før, sier den besøkende med smil.

Et sted det bugnet av kaker, middagsmat og drikke var på Kampen, Lund i Brønnøy der mer enn 300 personer gikk tur med natursti skjærtorsdag.
– Denne turen var viste virkelig hvorfor jeg synes dette området er den vakreste kystlinjen langs hurtigruteleia. Det var god stemning, mye folk, og jeg fikk lyst til å fyre på bål, ja, sågar å dra ut med båt, sier Kibsgaard.

Daniel Kibsgaard i Torghatten påsken 2022. Foto: Privat

Den som ikke var i området i påsken har mye å se frem til fremover. Mange går fjelltoppene i distriktet hele året, mens andre venter på at snø og is skal forsvinne. Vegatrappene, Helgelandstrappen i Mosjøen og sherpatrappene opp til Rødøyløva er noe mange gleder seg på å oppleve i sesongen vi går inn i. Kajakkturer anbefales i området hele året, men er mest populær nå i den lyseste årstiden.

Hvis du ikke er noen fjellferder er det også mye å finne på. Drar du til Kulturbadet i Sandnessjøen 21. april kan du få med deg Nordland teaters oppsetning Ronja Røverdatter. Enda mer action blir det i Mosjøen 27. – 30. april når Bysprinten arrangeres. Da samles, i følge arrangørene Helgeland Event, verdenseliten på ski, og rundt 5000 samles for å få med seg showrenn og moro. På Facebook jubler arrangørene blant annet over å få Johannes Høsflot Klæbo på besøk. Ikke nok med det, musikk blir det også! Rotlaus kan du høre 30. april på bysprinten afterski som er i Mosjøen storstue, Mosjøhallen.
Les mer om det som skjer her! 

Guromannen sommeren 2021.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534