11 C
Brønnøysund
fredag, mai 24, 2024

– Det er litt nerve nå ja!

Nå reiser ungdomsbedriften QIT til Lillestrøm for å delta i NM og stemningen er særdeles blid og spent.
– Vi skal stå på hele veien, sier daglig leder i QIT, Espen Halsen.

Vi møter ham dagen før avgang sammen med Eline Marie Ellingsen Helstad. For de to setter seg på flyet til Gardermoen 27. april. Dette sammen med åtte andre elever ved informasjonsfag og medieproduksjon på Brønnøysund videregående skole.
– Vi skal konkurrere i to dager og er kjempespente på hvordan dette skal gå, sier de to.

Vant fem priser – satser på noen til

Ungdomsbedriften QIT har en hel rekke kompetanseområder innen IT; De jobber med webutvikling, datasikkerhet og grafisk design. I fylkeskonkurransen i Bodø tidligere i år kom de blant annet hjem med førsteplass for beste salgsteam og beste yrkesfaglige bedrift. Dette etter å ha fikset gamle pcer som andre kastet, men som kunne gjenbrukes. Bærekraft i praksis.
– Vi hadde håpet på pris, men så ikke for oss i det hele tatt at vi skulle få gullbilletten til Lillestrøm og NM, så det var en stor overraskelse, sier Ellingsen Helstad.
– Vi skal konkurrere med mer enn 80 ungdomsbedrifter, så vi er ikke sikre på å vinne noe mer. Vi skal gjøre vårt beste og og kommer gjerne hjem med noen priser til, sier Halsen.

Ungdomsbedriften QIT fra Brønnøysund ble blant annet kåret til beste yrkesfaglige bedrift og fikk NM-billett under fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap Nordland. Foto: Ungt Entreprenørskap

Rigger stand

Når gjengen på ti elever kommer frem til Lillestrøm skal de rigge opp stand.
– Vi har med oss en gammel Mac vi har fått i drift, og vi har med oss skjerm med video. Målet er å gjøre det bra i flere kategorier, blant annet beste videopitch, samarbeid, bærekraftig løsning og beste stand. Vi har jobbet hardt og «spisset» temaene. Nå skal vi stå på hele veien og i lag, sier Halsen.
– Samarbeidet har vært fantastisk og det er helt sjukt at vi skal i NM, supplerer Ellingsen Helstad.

Har med heiagjeng

Fem elever vant gullbilletten og mulighet til å  delta i Lillestrøm etter Ungt Entreprenørskaps fylkesmesterskap i Bodø.
– Vi ønsket at alle skulle dra, så vi kom opp med en plan hvordan vi skulle klare å skaffe flere billetter: Vi fikk samlet inn forskjellige beløp fra bedrifter for at alle skulle kunne være med, forklarer han.
Så i Lillestrøm stiller fem elever i konkurransen og fem er heiagjeng.
– Vi er veldig glade for støttespillerne våre, som får oss alle nedover. Vi har lyst til å rette en spesiell takk til John Arne Warholm i Brønnøy næringsforum, som fikk med flere til å sponse oss, sier Halsen.

Han takker også de andre elevene.
– Alle har gjort en innsats og alle har jobbet på spreng. Hvis ikke vi hadde stått på i lag, hadde vi aldri  kommet så langt. Vi hadde ikke greid dette uten hverandre, sier han.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Vi fikk møtt to av elevene i ungdomsbedriften QIT dagen før NM. – Vi skal stå på hele veien, sier daglig leder i QIT, Espen Halsen, her sammen Eline Marie Ellingsen Helstad, som også sitter på flyet til Oslo i dag – torsdag 27. april.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste