Ny daglig leder i nesten nye Torgarhaugen, Arnhild Nilsen (foto), har sørget for åpne dører på overnattings- og spisestedet ved foten av Torghatten i Brønnøy i ei knapp uke.
– Jeg ser frem til å gi et tilbud til folk, og tror at det må gå an å drive dette stedet!

Torgarhaugen AS er vel gjennom første driftssommer og håpet å få tak i driver for resten av året og årene fremover (les mer om dette og designet på det nye bygget). Arnhild Nilsen har vært kjent for de som frekventerer kafeer i Brønnøysund, for hun har hatt styringen på Lokalmatbutikken i Storgata der hun ble kjent for hjemmebakte kaker i et utvalg fasonger og smakssammensetninger.
– Hvordan det er å begynne på som driver her? Jeg gleder meg noe veldig, for dette området har kanskje vært litt «glemt» av lokalbefolkningen. Det til tross for naturskjønnhet og turmuligheter for alle fra de med barnevogn til de som løper tvers over Torghatten, sier den erfarne bedriftslederen som i årrekke drev hobbybutikk og kiosk på Vega.

Hun viser frem bed and breakfastavdelingen med 11 rom som allerede er gjort mer hjemmekoselige etter at ny kreativ driver kom i gang.
I restaurantdelen er medarbeider Ane Helene Nepås Larsen (foto under) i ferd med å slå på tven, hvor det lages bålstemning på digitalt vis.
– Vi holder akkurat nå på og henger opp bilder i restaurantdelen av bygget. Det er en salgsutstilling av Charek Szewczyk, forklarer hun.
Nilsen gir svar på hvem målgruppen for stedet er.
– Det er egentlig alle som trenger ei god seng å sove i for ei eller flere netter, eller bare vil ha en kopp kaffe, hjemmelagede kaker eller hjemmelaget mat. Vi skal fast servere baccalao og vil utvikle menyen ut fra ønsker!

For ønsker er litt av stikkordet for stedet, for enn så lenge er det ikke gjort langsiktige bookinger, så det er mulig å leie hele stasen.
– Skal noen ha julebord, bryllup, konfirmasjoner, et større vennelag, bursdagsfeiring med hele familien. Ja, da er vi klare. Lokalt synes en del folk det er langt å kjøre over brua, men det tar faktisk bare drøye kvarteret å kjøre hit, sier hun.

To besøkende gjester, som faktisk er lokale, kommer inn i restauranten og kjøper kaffe og kaker.
– Vi leste på Facebook at det var åpnet utsalg av kaffe og mat her. Er det Arnhild som har laget kakene, spør damene og smaker. Oi dette var godt, sier de, og Nilsen bekrefter at hun fortsatt lager kaker på bestilling.
– Vi må jo ha flere føtter å stå på, sier hun.

Medarbeider Ane Helene Nepås Larsen har sin første jobb og hun er slett ikke redd for å sette seg i bilen og kjøre.
– Det tar en times tid å kjøre hit fra hjemstedet i Velfjord. Jeg gruer meg litt til glatte veier i vinter, men ellers skal dette gå bra, sier hun.
For Nilsen ønsker å ha helårsåpen drift på stedet.
– Jeg digger designet her. Jeg tenker at det må gå an å drive dette, å gi folk et tilbud. Få dem til å føle seg velkomne. Jeg går på med krum nakke, sier hun.

Et norsk flagg vaier utenfor, og det er ikke til ære for hurtigruteturistene som akkurat nå går av bussen for å bestige Torghatten.
– Vi gjorde det samme på Lokalmatbutikken; hengte opp et flagg når vi var i butikken. Så når flagget vaier er det åpent!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre