Han er ikke i tvil, daglig leder for ISS Sør-Helgeland, Amer Al-Khouli.
– Vi synes det er flott med gode konkurrenter og vi trives med å være en del av næringslivet her i regionen, sier leder for 40 ansatte.

Mange tror fortsatt at ISS er synonymt med renhold, men med en halv million ansatte verden over innen alt fra catering, eiendom og kontorstøtte til vaktmestertjenester er virksomheten som startet som vaktselskap i København i 1901 en bredt favnende kjempe.
– Men for oss er det viktig at vi skatter lokalt. Vi har ansatte her i Brønnøysund og i Mosjøen, og vi jobber her, bor her og bidrar i næringslivet her, sier Al-Khouli.

Det er mest renhold ISS jobber med i vårt distrikt, men også en del kantinedrift og vaktmestertjenester.
– Til høsten er målet å få med flere, innen postutkjøring og resepsjon, for vi ser det er udekket behov, sier lederen som har sett en enorm utvikling siden han startet i bedriften i 2005.
– Da var det kun tre medarbeidere her, og av ulike årsaker tok det tid å få folk til å tro på oss, men nå har vi fått tillit igjen. Det går mye bedre, sier lederen som følger ti ansatte på aluminiumsgiganten Alcoa, og gjerne ser medarbeidere tilbake i lokalene på Brønnøysundregistrene.
– Nå er det HIAS som har oppdraget på registrene, men anbud er anbud, om en tid har vi kanskje den kunden tilbake, sier Al-Khouli, som i stor grad jobber opp mot bedrifter.
– Vi tilpasser oss kundens behov og sier aldri nei til en jobb, så vi jobber også i private hjem, men hovedmålgruppen er uten tvil bedriftsmarkedet, sier han.

Han har nylig kunnet åpne nye dører i lokaler nær hovedveien på Salhus, og kan fornøyd se alt de trenger samlet.
– Før hadde vi kontorlokaler ett sted, vaskemaskiner ett sted og lager ett annet. Det var godt å komme inn her, sier han og viser rom med forbausende mye saker, for det er en grunn til at flere ansatte ved kontoret tar fagbrev, noe lederen selv også har.
– Vi har med oss fagfolk, for det er en rekke områder man trenger spesialkunnskap innen, som byggvask, kjemikalier og smitte for å nevne noe. Vi legger stor vekt på miljø og er svanemerket, men fortsatt vil folk gjerne kjenne lukt av grønnsåpe etter at vi er ferdige. Hehe, det er litt frustrerende. Et rent kontorlokale eller hus lukter ikke noe, sier han.

Medarbeiderne i ISS på Sør-Helgeland er faktisk fra 13 ulike land, og Al-Khouli kommer fra Jordan, men har i dag fått kone og barn i Brønnøysund.
– Vi opplever at det gir bra arbeidsmiljø å være folk fra forskjellige land. Mangfold er en god ting, sier han.   

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Amer Al-Khouli er daglig leder i ISS Sør-Helgeland. – Vi har 40 medarbeidere, sier han og legger til at de er glade for konkurranse i markedet.