Båtmessegeneral Odd Petter Olderskog Leknes og Anne Berit Tilrem er på området til den store årlige båt- og friltidsmessen i Sandnessjøen som er i dag, 11. og 12. mai. 
– Folk er kjempepositive og det er godt å være i gang med den 20. messen, sier de to. 

For når Nord-Norges største båtmesse skal arrangeres i kystbyen midt i Norge er det ikke få forberedelser som skal utføres og hit kommer båtfolk og alle andre som ser frem til folkeliv og moro.
– Her har det vært mye rigging, og artig er det at messa områdemessig er dobbelt så stor i år som tidligere år. Hele gågata og området langs kai er tatt med, så nå er det stor plass å boltre seg på for alle utstillerne, og ikke minst de mellom 12 – 15 000 besøkende vi venter kommer hit, sier messegeneralen (foto lånt fra messeavisa).

Det er nær 70 utstillere som holder til ved marinaen, langs kaia, i miljøgata, i messeteltet og på Torget.
– Vi har med oss en rekke aktører innen båt og båtutstyr, og dette vet vi er populært. Vi har med oss tilbydere innen bil, bobil, bad, byggevarer og matvarer og så mye, mye mer. Vi ser frem til sykkelrittet for de minste lørdag og vi gleder oss veldig til å åpne dørene på Gammelkino’n, sentrum scene Helgeland for messeutstillere. Der skal nær 100 stykker kose seg med havets festbord og pianobar. Det skal bli ei helg i tråd med mottoet; aktiv og levende, sier de to.

For barna er det mer enn sykkelritt å se frem til, for tradisjonen tro vil rødrussen i byen ta med seg de minste ut på barnekarneval, det blir hoppeslott, trampoline Elias-båt og blant annet film på Kulturbadet; Detective Picachu.
– Hvordan alle som kommer hit får noe å spise? Det er servering på messeområdet hele dagen, og så er det spisesteder folk kan besøke i byen, sier Tilrem, som står bak Soprano Mat og Vinhus
Under båtmessa blir det også anledning til å besøke utstilling, bowle, se redningsskøyta og faktisk gå på nattklubb.
Og så avslutter Kulturbadet søndag med forestillingen «Bukkene Bruse lager rumpebrann», noe som alene kan være grunn til å ta seg en tur til kystbyen i helga.

Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto: Anne Berit Tilrem