14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemArtikler- Det skjer mye fint i høst også!

– Det skjer mye fint i høst også!

-

– Med mer enn 40 000 besøkende innom Vega Verdensarvsenter og 6000 solgte billetter til utstillingen så langt i år, har det vært fint og travelt for medarbeidere som Hanna Eidem (foto).
– Vi stenger ikke for sesongen ennå, og vi planlegger kveldsarrangementer!

Verdensarven er tuftet på å ta vare på ressurser og i verdensarvområdet finner du 6500 øyer, av disse var 80 bebodd.

Det er mange som planlegger høstlige miniferier og dagsturer til Vega, gjerne for Vegatrappene eller for å besøke kjentfolk i ei tid det ikke er lange ferjekøer.
– De som planlegger tur hit har fortsatt muligheten til å oppleve utstillingene her på verdensarvsenteret, for vi har åpent fra torsdager til søndager helt frem til 10. oktober, sier senterleder Berit Martinussen.

Det er skapt stemning sågar i senterets butikk.

Hun legger til at det planlegges en rekke kveldsarrangementer, blant annet i samarbeid med Vegaøyans Venner og det lokale Bondelaget.
– Vi ser også om det lar seg gjøre å ha julemesse her i samarbeid med andre aktører. Målet er i alle fall å ha aktiviteter, og kafeen på senteret tenker å ha åpent i helgene, tilføyer Martinussen.

Utstillingen byr på mye, her kan Vega og området rundt studeres i et flerdimensjonalt format.

Besøkende rusler rundt i butikkdelen av senteret og det høres ut som om at noen har funnet julegaver å gi bort allerede – eller kanskje det fine bildet skal på egen vegg. Andre tusler denne dagen gjennom utstillingen, som delvis er interaktiv og som gir mange aha-opplevelser når det gjelder verdien av arbeidet som er gjort. Visuelt er det mye å få med seg, blant annet en utstilling ved Espen Tversland.
– I august passerte vi 6000 solgte billetter til utstillingen, men tallet vil øke litt, for vi venter flere busser med besøkende, sier Martinussen.

Hennes Majestet Dronning Sonja har besøkt Vega ved flere anledninger. Da hun i april 2005 avduket plaketten som viser at Vegaøyan er en del av vår verdensarv, fikk hun også vite hvordan ærfugldun harpes. Hun fikk også holde en slik dunhaug og var tydelig overrasket over hvor lett og varm duna er.

Hun beskriver en fin sesong, der det var roligere i en periode av sommeren.
– Det var en dupp ned i juli, da det ble dårlig vær. Da var det veldig stille, ellers har det vært mye aktivitet. Vi skal denne uken ha et evalueringsmøte, og da skal vi planlegge høsten. Kort oppsummert har sesongen vært flott og vi ser frem til fine aktiviteter utover høsten, sier senterlederen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534