Kamilla Pettersen Hatten står i døra med det nyeste konseptet fra Torghatten Camping & Strandrestaurant.
– De aller første vi kjørte ut til fikk spesialservice, og de var så hyggelige, sier hun.

Dette var en helt ny opplevelse; Helgeposen på døra. – Dette er et nytt konsept, og vi er spente på tilbakemeldinger, sier daglig leder Kamilla Pettersen Hatten.

Vi har lest oss opp på hva Helgeposen er for noe; et konsept der du får et nesten ferdig treretters måltid på døra, laget i restauranten ute ved Torghatten i Brønnøy. Ifølge nettsidene vil ikke de driftige driverne ha en rolig jul, for selv dagen det nye året skåles inn kjøres konseptet; da nyttårsposen.
– Jo, dette er kjempespennende og få se, om emballasjen holder, sier Pettersen Hatten, som er daglig leder i Torghatten Camping & Strandrestaurant.

Overveldende først. Hvor begynner vi, men så var det instruksjonsvideoer og en skriftlig forklaring som sa alt.

Hun tar en sjekk på kveita som ligger fint i ro i en emballasje som tåler væske.
– Denne er jeg spesielt spent på, du må gjerne gi tilbakemelding. Jeg tok den ut av ovnen for ikke så lenge siden, og den skal bare ha ti minutter til, sier hun og tar frem det lille instruksjonsheftet som følger med opplevelsen.
– Her får du tips til forberedelser, og her er lenker til filmer vi har laget, og som viser hvordan du kan legge opp maten, men du kan også gjøre det på din måte, sier hun.

Vi takker, og skal dele kortutgaven av opplevelsen på kjøkkenet fredag ettermiddag.
Hint 1. Ikke finn på å gjøre dette i ulvetimen, altså før du har spist noe. Ta en matbit og et godt glass vann FØR du gyver løs på restaurantmatfinish.
Hint 2. Les instruksjonene. To ganger. Gjør du ikke det kan aldeles nydelige sauser få en slagside. Vi unngikk å ødelegge kaperssausen i siste nikk.
Hint 3. Ikke heng deg for mye opp hvordan det gjøres i de snasne videoene du kan QR-kode deg inn på. Da går tiden og maten blir kald.

Tolvåringen ville gjerne dandere sin egen dessert. – Dette var ekstra gøy, de er så flinke å lage til spennende blanding i desserten, mente hun.

Konklusjon; Det tok oss et par minutter å lese instruksjonene. Et par minutter til på forberedelser, så tok det kun ti minutter å gjøre ferdig treretters. Fordel for oss var at vi var tre personer og konsentrerte oss om hver vår rett. Ekstra bonus er at en del av maten har reist kun fra Torget hjem til oss, blant annet poteten.
– Dette var så godt. Kjempegodt. Sånn der jordskokkchips. Nam. Og så var det kjempeartig å få ordne desserten selv på fat. Kan vi gjøre det igjen neste uke? spør tolvåringen.
Hun har smakt blinis med lodderogn og annet snadder, kveite med en sellerirotpure som hun hev innpå, og hun har nytt en vaniljepannakotta som selv dessertskeptiske far i huset spiste alt av.
– Så godt. Og så enkelt, bare vi fikk ut panner og kasseroller. Kveita ble perfekt stekt og panna cottaen, ja, utrolig! Jeg har sett hvor mange timer du har stått for å lage en lignende meny, med sauser og desserter. Dette var enkelt, sier han.

Kamilla Pettersen Hatten var denne dagen alt fra daglig leder, chef og utbringer av helgeposen.

Kamilla Pettersen Hatten forklarte innledningsvis at de ser for seg målgrupper som familier som har lang uke bak seg, og vil kose seg med et solid måltid. En del av konseptet er også å gjøre det enkelt for de som skal invitere inn til små sammenkomster, og vil gjøre det enkelt.
– Vi kjører ut i området rundt Brønnøysund, etter planen så langt som til Horn. Men aller første kjøpere skulle gi en gave; det var til foreldrene, og da kjørte vi helt til Vennesund. De var så glade da vi kom. Det var en så hyggelig opplevelse!

Tekst og alle foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Seks timers forberedelser, slik en vanlig treretters forberedelse i dette hjemmekjøkkenet tar, ble gjort på et knapt kvarter. Og maten var førsteklasses!