Senterleder ved Amfi Brønnøysund, Erik Gjemble  smilte ekstra bredt da vi møtte på ham under Rootsfestivalen lørdag 14. juli. 
– Vi har rundt 60 prosent omsetningsøkning under Rootsdagene, og fredag den 13. juli var 6200 personer innom kjøpesenteret, sier han. 

En normal fredag kan Gjemble hilse på 3200 handlende og besøkende, men lørdag ville han ha fått det særdeles travelt med å rekke å nikke til alle.
– Vi hadde en rolig start på handelen i år i forhold til i fjor, for da satte vi alle rekorder ved kaldt vær og stort salg av varme klær. Men det har tatt seg opp, så det blir spennende å se hva vi ender opp med, sier han og tusler rundt på Rootsområdet etter familiekonserten lørdag sammen med Amfi-maskotene, der de hilste på barnefamiliene som fikk med seg Vidar Villa.

Andre velger å bruke muligheten til å bli kjent for flere, som Norsk Havbrukssenter som hadde stand med smaksprøver i teltet lørdag.
– Vil du smake laks med vår hjemmelagete potetsalat, spør Sigrid Hol Ellingsen blidt, og får raskt svar fra en kvinnelig besøkende.
– Kan jeg få oppskriften?
– Vi er opptatte av å lage maten fra bunnen, og vil gjerne vise frem hva vi har på vårt spisested på havbrukssenteret, sier Marte Laugen og forklarer hvorfor de velger å delta på Rootsen.
– Det er viktig å spre budskapet om det vi har på Toft. Ta gjerne turen til oss, sier hun.

I Brønnøysunds gater er det plutselig mulighet til å få seg en matbit på hvert et hjørne, og her finner vi blant andre Lovundkokken som nikker på spørsmål om det er bra omsetning.
– Folk handler ja, bekrefter han.
Samme svar får vi hos Svein Johnsen, som selger hvalkjøtt fra skuta M/S «Nybræna».
– Det er første gang at vi klaffet å komme hit under Rootsfestivalen. Det var kjekt, sier han.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind