Om dagene blir kortere er det mye å glede seg til midt i Norge utover  høsten, blant annet Tiendebytte i Mosjøen og høstmarked i Dragereiret i Brønnøy. Søndag 22. september vil  en rekke lokale aktører selge alt fra lammepølser til kaffe på høstmarkedet. 

Dragereiret (som du kan lese mer om her) er et nytt tilbud i regi av Krakje gård ved Kristin Fjellsøy (foto over). Hun får med seg blant andre Stavsmarken gård, Handelsstedet Forvik, Sandvik gård og Moe gård på høstmarked. 

Det kan også være kjekt å legge turen til Mosjøen 18. – 21. september., for da arrangeres den populære martnaen Tiendebytte, som har mange hundre år lang historie. Handel, hygge og hurtig løp på Milæ 2020 er stikkord for den årlige happeningen.

ISÁK kommer til Snåsa under Tjaktjen Tjåanghkoe – sørsamisk høstfestival som arrangeres på Snåsa 20. september og Ida Jenshus kan du oppleve i Namsos 21. september.
Den 20. september er det også matfestival på Kolvereid – Sopinfestival 2019 og elggrytebuffet på Førri elgjakta pub på Snåsa.

Les mer på vår aktivitetskalender

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre