Goma i Storgata i Brønnøysund hadde i midten av august sitt aller første kulturelle innslag, men ikke det siste.
– Vi hadde fullt hus og Brønnøy Kunstnerlaug initiert av Lars Laumann er noe vi setter svært stor pris på, og vi skal ha flere innslag her fremover, sier Kristin Maasø på vegne av seg selv og meddriver Bjørg Gotaas.

Spisestedet og baren i Brønnøysund har vært åpen første sommer.
– Nå planlegger vi høsten og jobber med meny både innen mat og drikke. Vi har ordnet oss smakebit på burgeren som kommer og jobber frem en mer høstpreget meny, sier Maasø.
På spørsmål om det er noe interesse for drinker og hva folk etterspør svarer hun at drinker med vodka og gin alltid er populære.
– Det var faktisk noen som ønsket at vi skulle ha egne mugger for Moscow mule, så her er de nye begrene, ler hun og forklarer at dette er en drink som består av vodka, lime og ingerfærøl.

Men tilbake til kunsten som pryder veggene takket være Brønnøy Kunstnerlaug, og til opplevelsen under åpningen.
– Vi setter pris på å få vise uttrykk fra lokale kunstnere; alt fra tøft «lasertresnitt» til lysbokser. Spesielt satte vi pris på at Hanna Engen Steinsholm fremførte tekst. Det var veldig fint å høre på, sier Maasø. En opplevelse som bekreftes av tipser til midtinorge.no om denne kvelden. (På foto er Maasø til venstre sammen med medarbeider Natercia Olsen) 
Og fortsatt er det mulig å oppleve blant annet maleriet utsyn av Janne Akaathun, maleriet Lave Skuldre, Høye tanker av Camilla Orvik, fotografiet Nye Utsikter av Harald Warholm og akrylbildet Smeltevann av Ørjan Ebbesen.

Og det er ikke lenge til neste kulturopplevelse på Goma. 
– Vi  skal allerede 6. september ha vår første torsdagsjam her. Det gleder vi oss veldig til, sier Maasø.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind  

Kunsten på veggene på Goma kan også sees fra uteplassene.