Vennegjengen tok turen fra Brønnøysund til Rødøyløva. Hvordan gikk det?
– Det ble spennende på toppen, sier Kine Laumann.
Turgjengen fra Brønnøysund er råtøffe vinterbadere og fjellbestigere, og her handler det også om å pushe grenser.
– Vi kunne se litt klamring til fjellet på toppen, det var litt roping og noen var engstelige da vi skulle gå ned, men det gikk jo riktig bra, ler Laumann.
Laumann setter pris på venneturer og har også utflukter sammen med familien.
– Jeg må gjenta det jeg sa i fjor etter tur til Lovund; Hvorfor i all verden reise til Lofoten? Vi har like flotte stemningssteder og en rekke fjelltinder her også. Helgeland er utrolig, erklærer hun, og forteller flere detaljer fra turen opp den 443 meter høye karakteristiske fjelltoppen.
– Vi brukte rolig tempo og da tok det 1.5 time. Det er jo ikke et høyt fjell. Vi valgte å gå den fine sherpatrappen som er blitt laget de seneste årene, sier hun.
Laumann beskriver en fin tur opp, men så var det de to siste meterne, som skal være friske på Rødøyløva.
– He, he. Det var en kar som drev med dronefilming der. Han fikk med seg at et par av gjengen ropte litt og klamret seg til steiner. Vi får håpe at det ikke blir en viral hit. Men til tross for mye kiling i magen, gikk det bra med oss alle. Turen er fin helt til toppen, men der er det altså noen litt skumle meter, sier hun og kaller Rødøyløva vakker og majestetisk – og sherpatrappa spesiell.
Nær foten av fjellet finner du hvite strender og vennegjengen var ikke snaue og nakenbadet i det da godt kjølige havvannet.
– Dit vil jeg tilbake, for det var god plass, det er luftig og vi fant altså en strand for oss selv for bading. Vi hadde rett og slett ei perfekt helg. Vertskapet på Klokkergården var utrolig, det var nydelig vær, masse turmuligheter og øya har mye mer å by på, som vikinghistorie og bamsemuseum. Ei helg er rett og slett ikke nok, mener hun.
Malin Arntsen, som driver Klokkergården, blir like lattermild som Laumann når vi spør om det er kjekt å ha vennegjenger på besøk.
– Det var veldig koselige damer, det er vel alle fra Brønnøysund, sier hun og legger til at svært mange som har vært oppe på toppen av Rødøyløva kommer ned med bredt smil.
– De kommer ned i ekstase. Og de er fjellfrelste! Man ser jo i finvær syv kommuner fra toppen av Rødøyløva, sier hun.
Arntsen opplyser at Klokkergården opprinnelig var en internatskole, bygget i 1904, men familien fikk en særdeles stor renoveringsjobb i 1997, en jobb som beskrives av gjestene som svært vellykket.
– Vi har 20 sengeplasser i ulike hus her. Rommene er ulike, fra enkeltrom til rom med plass til familier. Vi gleder oss masse til ny sesong, for det kommer alltid så mange hyggelige gjester hit, sier hun.
Tekst: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Oddhild Aasberg og Kine Laumann