Victor Karlsen fra Brønnøysund tar unik utdanning: Han er student på Lillehammer Institute of Music Produktion & Industries (LIMPI), som er ledet av stjernelag i musikkindustrien.
– I denne uken skal vi spille musikken for vår mentor; Tor Erik Hermansen fra Stargate. Det blir stort, sier 21-åringen.

I tillegg til Hermansen fra Stargate står kjente bransjefolk som Espen Lind og Amund Bjørklund bak LIMPI og skolen er internasjonal og har spesiell tilnærming til musikkutdanning.
– Vi er 16 studenter innen produksjon, som sammen med 16 låtskrivere og 16 vokalister er satt sammen i team på tre. Vi ble satt rett i gang med arbeidet, som altså etter ei uke gir møte med mentor Tor Erik Hermansen i Stargate. Jeg er litt i en drøm nå. Jeg kommer rett fra gutterommet til å jobbe med disse folkene som ønsker å hjelpe oss til å få til det beste. Det er litt uvirkelig, sier Karlsen på foto sammen med grammyvinnende Hermansen, som har jobbet med artister som Beyonce, Rihanna, Pink og Sia.

Viktor Karlsen vokste opp i Brønnøysund, var i rockebandet The Fifth Explotion som ung, og deltok i to år i Ungdommens kulturmønstrings (UKM) fylkessamling som tenåring.
– For fem år siden var jeg på en konsert med Swedish House Mafia og bestemte meg; Jeg vil holde på med elektronisk musikk. Etter et år på folkehøgskole dro jeg hjem, jobbet og sparte penger for å oppnå drømmen. Det var familie som oppdaget artikkelen i VG om LIMPI, og jeg sendte inn demoer som tydeligvis traff, for plutselig i sommer satt jeg i Skype-møte med komponist Magnus Beite, produsent Amund Bjørklund og en av sjefene i norske Sony Music, sier Karlsen som også fikk spørsmål om mål.
– Jeg ble spurt om min motivasjon til å søke, og var helt ærlig; Jeg ønsker meg platekontrakt som produsent/artist!

Og allerede første uke har vært innholdsrik for de nye studentene. (Her fra LIMPIS Facebook-side)
– Jeg visste det kom til å bli mye jobb, men forsto ikke i forkant hvor intenst det blir. Vi var en dag 16 timer i studio, spiste så vidt, og var ferdig en time før deadline på første ukes oppdrag. Og vi ble testet underveis. Bjørklund kom inn av og til. Lyttet til arbeidet, sa «kult» og gikk ut igjen. Fin og veldig krevende uke, sier Karlsen.
Kommunikasjonen på LIMPI foregår på engelsk, og blant studenter fra USA, Danmark og Nederland er det faktisk to fra Sør-Helgeland.
– Det er en kar fra Sømna her, og vi gikk i lag på folkehøgskole med musikkproduksjon, sier Karlsen, som kan se frem til spennende år.
– Det er kult å være del av kull en og her gis vi muligheter over alt. Det jobbes seriøst og jeg skal fortsette å stå på.  Det handler om å ha rette innstillinga og finne rette låten!

Tekst: Hege Sæthre Lind – Foto: Privat