I skrivende stund – 31. mai. har over en million mennesker sett NRKs klipp om Brønnøysund Musikkorps (BMK) på sosiale medier.
BMK fant nemlig løsningen på å holde avstand i korpset på nasjonaldagen ved bruk av noe helt uventet: Gummidekk… og veldig mye humor!

Noen dager tidligere: Vi møter et jublende glad og dekkfritt korps på øving på «brakka», der coronaregler følges, sånn at vi kun møter halvparten av det sprudlende korpset. Dirigent Hans Kristian Edvardsen sørger for gode toner, og her øves nytt inn og i gjengen sitter latteren løst.

En gjeng vi kunne se deler av på klipp fra NRKs Norge Rundt – som altså går viralt i disse dager.
– Dette er stas! Klart det er! Tenk at vi har nådd mer enn 760 000 mennesker via Facebook. Utrolig artig, sier nestleder i BMK, John Arne Warholm.

Det hele startet som en spøk, etter at korpset hadde øvd fem og fem i forbindelse med nasjonaldag tilpasset coronaregler, samtidig som at NRK hadde sending i Brønnøysund 17. mai.
– Vi ble bedt om å stille med litt korpsspilling. Men det var en litt traurig start, å vandre rundt fem og fem, til en kom med ideen; Dere kunne jo gå sammen og med bildekk mellom dere. Så holder dere nok avstand. Vi grep tak i ideen og kontaktet TTS bilgarasje som syntes dette var artig, forklarer Warholm.

Det var kun fem dager før 17. mai, men TTS fikset gummi. Ikke nok med det, Aker BP i Sandnessjøen stilte med matchende kjeledresser tilpasset det kalde været som var forventet. Nå skulle det istedenfor bli strålende sol, og altså stor suksess for de som stilte opp.
– Ikke hele korpset var med til å begynne med, men i løpet av få dager stilte 25 stykker og ble med på stuntet. Dette er i BMK sin ånd; vi gjør ting sprøtt, dumt og barnslig, men med stil, sier Warholm.
For artig ble det. Både spreke kommentarer og herlige glis ble delt takket være innsats fra BMK og ikke minst teamet fra NRK: Ole Christian Olsen og Ole Daler, som var høyt og lavt for å vise frem området rundt nasjonaldagen. Se gjerne også denne turen opp til Torghatten de to laget 2019.

F.v Ole Daler og Ole Christian Olsen i NRK filmet BMK, og mye mer i Brønnøysund i dagene rundt 17. mai 2020. Her er de to under Rootsfestivalen i 2018, da de også var på oppdrag.

Så litt mer om BMK, som var 125 år i 2019.
– Vi har et godt miljø, samhold og vennskap. Jeg sier til min bedre halvdel Vera, som også er med i korpset: Hvorfor orker vi å gå på øving hver torsdag? Jo, fordi vi skaper ikke bare musikk i lag, vi skaper også magiske øyeblikk i lag. Dette gummidekkstuntet var et sånt øyeblikk, ler Warholm.
Men lokalbefolkning og besøkende korps vil nok mene at det ikke bare er BMK som har glede av øyeblikkene, for de har kjørt en rekke med flotte forestillinger, blant annet hyllest av Pink Floyd og James Bond-musikk. De inviterer også annet hvert år inn til heidundrende korpsfest der de spiller i gatene, lager show og glede. Sist i 2019 der 550 deltakere var med!
– Under festivaler legger vi 40 i BMK med 70 frivillige ned 3300 dugnadstimer, og utallige i forkant, men det er verdt hver time. Og vi har plass til flere, sier Warholm.

John Arne Warholm foran et par av plakatene som viser konserter og happeninger i regi av BMK. – I 2019 var vi 125 år, og det var en fantastisk jubileumsaften, sier han.

Og med tanke på at det nærmer seg en million FB kikkere av de glade coronadekk-spillende musikantene, kan det hende de får spørsmål og tilbud langveisfra. Også om opptreden.
– Å finne på moro er alltid en fin gulrot for å være med. Men vi skal også være flinke å spille. Og takk til NRK for at vi fikk vise et stunt. Kjempegøy, sier Warholm.

Les mer om det glade korpset i tidligere sak på midtinorge.no

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Så gøy!: BMK går viralt. I skrivende stund nærmer det seg 800 000 kikkere! – Artig at NRK delte klipp med oss, sier John Arne Warholm (foran).