10 C
Brønnøysund
mandag, oktober 3, 2022
spot_img
HjemMat og drikkeEn mattest med de minste

En mattest med de minste

-

Finnes det et skikkelig barnevennlig spisested i Brønnøysund? Vi tipses om Chada Asia Mat ved Ketchadapha Lande på Corner Hotell og tar turen med en på seks og en på snart to.

Litt av hvert å velge i som liten.

Det lover godt at det står en liten kø utenfor ved åpningstid, og snart er det helt fullt på det lille overnattings- og spisestedet som rommer rundt 30 personer.
– Dette er nok frokostsalen til hverdags, spennende at de nå kjører asiatisk middagsbuffet enkelte søndager, sier Janne Lise Åsvang Karlsen, som har med seg mann og to barn på den uhøytidelige testen vi tar en høstsøndag.

Det er kjekt å kunne forsyne seg selv. Buffet er artig for de små… og de store.

Vi finner en kompakt buffet, som er variert og med et fint utvalg av retter. Her er det kylling med cashewnøtter, biff med panaeng karri og svinekjøtt med ulike kryddersorter.
– Jeg vil tro at disse vårrullene, kjøttbollene og stekte kyllingvinger kan være fine for de små. Det kommer an på hvor mye alt er krydret, sier Åsvang Karlsen, og henter mat på tallerkenen.

Ulike typer sauser, med forskjellig sterkhetsgrad.

Når det i tillegg er pommes frites, ris og stekte pølser på menyen, aner vi at de minste skal finne noe å spise.
– Og se her. Kryddersauser med varierende styrke står på eget sted. Det er lurt det, for da kan vi voksne få smake noe kjent, og kanskje prøve noe nytt, sier Åsvang Karlsen.
Seksåringen er godt i gang med å smake sin mat, men mammaen etterlyser retorisk et grønnsakstilbud, men får konkret svar umiddelbart. Det kommer ut en vennlig salat med tomater i holde- og spisevennlige størrelser for små, og fint oppskårne agurkbiter.
– Det fungerer fint det, nikker mammaen.

Frityrstekt ribbe fikk godt skussmål.

Minstemann på to ser enda tvilende på sin tallerken, for det er så mange fine biler å se utenfor vinduet. Han prøver en vårrull, tygger og tar en bit til. Det samme skjer med pølse. Denne søndagen er det fritert svineribbe på buffeten, og toåringen tar en test. Et forsiktig smil kommer frem og han spiser opp bitene som er lagt på tallerkenen.
– Ribba var helt sinnsyk, høres det fra far i familien, som gjerne går en tur til og forsyner seg.

Dessertbordet på søndagsbuffeten til Chada Asia Mat ved Ketchadapha Lande.

Dessertbordet er også barnevennlig, for her er det milde smaker med sjokoladepudding, riskrem og søte ostekaker.
– For min del hadde jeg veldig gjerne sett noe mer asiatisk på bordet. Vi har smakt retter av søtpotet som dessert, med grillet ananas. Gjerne noe med særpreg som gir litt ekstra, mener Åsvang Karlsen, som alt i alt gir godt skussmål for familievennlighet.
– Og det er tydelig at dette er populært, folk strømmer til, sier hun og legger til.
– Hm, det kan sikkert være lurt å bestille bord dersom man kommer med stor familie hit!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 948 07 534