Jukebox, sjakkrutet gulv, skinntrukne sittemøbler, hamburger, loaded fries, iskrem og Elvis, Corvette, Harley Davidson og kule skilt på veggene. Er vi kommet til en diner i Vegas? Nei, vi er like utenfor Mosjøen sentrum.

Mer presis på Pluscamp Mosjøen, en campingplass som ikke bare har diner og Pizzabakeren i hus, men som også har egen bowlingbane og et eget bytog.
– Hvorfor vi har tog? Vi ønsker selvsagt at folk som passerer Mosjøen skal stoppe og gjerne bli en dag ekstra og oppdage alt vi har her, sier daglig leder på campingen, Per Nøstvik om alt fra den turisterklærte smellvakre Sjøgata ved elva Vefsna, til Helgelandstrappa som går opp til Øyfjellet.

Men tilbake til dineren, der essensen av Amerika er kapslet på vegger og gulv, og som er åpen for alle, ikke bare campingens gjester. En familie koser seg med hamburgere og en mann som like før gikk av motorsykkelen sin er tydelig klar for et måltid.
– Jeg skal ha Pulled pork sub sandwitch uten fries, «When pigs fly» og  Honey mustard pig wings, bestiller han og legger til at det må svart kaffe til spiseriet.

Em Dahlmo (foto) tar blidt i mot bestillingen og får like etterpå inn gjester som vil ha supernachos og en 66, som her er navnet på en salat og som ganske sikkert samtidig er en heder til veien Route 66 som går fra Los Angeles til Chicago i USA.
– Hvor alle de flotte sakene på veggene kommer fra? Vel, vi har samlet noe opp gjennom årene, og så har vi vært så heldige å få låne noe. Denne dineren har nå vært åpen i tre sesonger, og da serverer vi frokost her til gjester som ønsker å kjøpe det. Men dineren er helårsåpen, men da på ettermiddagstid, forklarer Nøstvik.

 

Han viser vei til bowlingen vegg i vegg, og på tur passerer vi Pizzabakeren som siden 2014 har vært plassert på campingen.
– Her har det vært full fart sesongen 2019. Med opp mot 500 overnattinger per døgn har vi hatt mange gjester som har spilt bowling, dratt inn til sentrum og som har besøkt dineren. Og det er ikke bare langveisfarende som kommer hit, folk fra Helgeland tar med seg bobilen, parkerer her og ser ut til å trives, sier Nøstvik.

Og skulle du lure på hva loaded fries er, er det pommes frittes med ulikt tilbehør, og da aller helst ost.
–  Fint neonskilt, kommenterer en gjest som ser det står Diner på veggen. Han ser også ut til å reise alene, setter seg på en rød og hvit skinnsofa i dineren og studerer den konsise og høyst amerikanske menyen. Han smiler.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre