16 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 18, 2024

En sulten stopp etter jobb

Svang har relansert sitt konsept «after work», som rett og slett må forstås som en mulighet for å ta seg en kjapp, litt rimeligere matbit sammen med kollegaer, eller andre, like etter jobb på fredag.
– Vær så god, håper det smaker, sier Mario Ortega Quiroga, som driver stedet sammen med Atle Strand Karlsen og Maciej Cirin.

Atle Strand Karlsen gjør siste forberedelser før storinnrykk første fredag i mai. Han driver Svang sammen med Mario Ortega Quirogaog Maciej Cirin.

Klokken 15:00 er det stille i den nylig gjenåpnede restauranten i hjertet av Brønnøysund. Vi kan velge en plass med utsikt over sundet og se på båter som tøffer forbi. Det tar bare minutter før bord fylles opp av grupper med folk, og før en time har gått er alle bord fulle.
Før den tid har en observant servitør sørget for å få ønsket drikke på bordet, påfyll av vann når kanna var tom, og ikke minst servert dagens street food rett – for her skal det komme smaker fra hele verden.

– Nå er jeg spent! Hvordan smaker street food fra Svang, undrer Janne Lise Åsvang Karlsen.

Vi prøver shawarma

Men konseptet er slik at det kun er en eneste etterjobb-rett ukentlig. Men den er til gjengjeld aldri den samme; vi ser at både loaded nachos og serranito sandwich kommer de neste ukene, men nå, denne første fredagen i mai er det noe som kalles shawarma på menyen.
– Det er en slags kebabrett, sier vår faste mattester Janne Lise Åsvang Karlsen og får servert et flatt, raust hjemmelaget brød, pommet frittes, kjøtt, syltet løk, salat og en selvkomponert dressing.
– Raus porsjon til prisen. Om jeg er sulten tror jeg at dette skal stille stormen, sier hun og tar en smak på salat og dressing.
– Friskt og nylaget. Dressingen er god. Det er mye smak. Frisk den også, sier hun, og nikker til en flokk gamle kolleger, som denne dagen bestiller seg skummende drikke til maten. De nikker og gir oppmerksomheten til gjengen på langbordet – for her går praten lystig. Skuldrene senkes tydelig etter uka på jobb.

Shawarma. Opprinnelig en tyrkisk rett, men Svang laget sin egen versjon, som var fristende og god.

Gode fritter!

Det samme skjer ved vårt bord, for etter hvert som hver komponent av retten blir smakt på, og smilene blir bredere, faller også mange kommentarer.
– Kjøttet er velkrydret og godt, og fritterne? De er sprø utenpå og myke inni. Det er veldig gode fritter!, sier hun og blir utfordret på å si noen om brødet, som var sjeldent godt i denne matsmakerens oppfatning.
– Brødet? Jeg har ikke ord. Det smaker en tøtsj av brent; kjenner jeg vedovn? Det er veldig godt brød med mye smak. Fluffy!
Totalt var dette en velbalansert, god sammensetning. Det var gode smaker, stor porsjon og ikke minst stor sommerfølelse. Det passer fint for årstiden at retten ikke var for tung, sier hun.

Servitøren kommer med drikkemenyen. Her skal det sjekkes!

Litt annen dessert i dag

Vi blir enige om at dessertmenyen ser god ut, men at vi denne fredagen tar voksenversjonen; vi vil teste hver vår drink, for drinkmenyen er endret fra forrige gang vi besøkte Svang. Servitøren er på plass og Åsvang Karlsen diskuterer litt om hva som er mest spennende.
– Denne som kalles Tindved ser spennende ut. Her er det til og med smak av jalapeno. Jeg går for den, sier hun og servitøren får med seg undertegnedes bestilling, som er en drink med blant annet bringebær og daddel.
– Vi øker på sommerfølelsen, for dette var så friskt og godt at det bare smaker mer, sier Åsvang Karlsen.

Det var noe nytt! Tindved og annen snadder i den ene drinken og en daddel og lett syrlig komposisjon i den andre.

Uformelt og tydelig populært

Vi diskuterer konseptet, som nok er populært – siden det er full restaurant.
– Jeg synes det er dritkult. Det å trekke folk ut i uformell setting. Dette er en skikkelig restaurant med hvite duker der vi gjerne ser folk i dress og kjole, men i dag kan jeg føle meg vel i en collegejakke og jeans, sier hun.
Siste sup tas av drinken, vi betaler og takker for oss. Ute i solfylt, men slett ikke sommerlig vind, sier hun.
– Det er mye lurere å servere høg kvalitet på en rett enn å ha en drøss retter som er sånn passe bra. Lurt av restauranten å servere fra tre til tomt. Altså fra klokken 15:00 til de har gått tomme for retten. Da kan de gå over på vanlig meny og slipper mattsvinn. Gode greier!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

– Vær så god, håper det smaker, sa Mario Ortega Quiroga, som driver Svang sammen med Atle Strand Karlsen og Maciej Cirin. De skulle få full fart på denne afterworkettermiddagen.

 

 

 

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste