La det ikke være noen tvil; Den 17. til 20. juli skaper Rootsfestivalen heidundrende folkeliv og folkefest i Brønnøysund.
– Vi gleder oss noe veldig, sier to av de mange frivillige som bidrar til at vi får oppleve dyktige artister midt i den lille kystbyen på Helgeland!

Vi treffer Barbro Johannesen og Lisa Mari Baadstrand på stand lørdag formiddag, for nå skal de mange som har kjøpt seg billett til festivalen få beviset på at de har kjøpt seg pass til dagene sommerfesten varer.
– Bånd på hånda er kjekt, for da slipper folk kø, sier de to og bekrefter at det også i år selges effekter før festivalen.
– Hva vi selger? Stæsj som t-skjorter og den alltid praktiske sydvesten som mang en festivalgjenger har satt pris på i regnet. Nå har vi bestilt sol i år, så denne kan bli fin å ha senere i sommer, ler Baastrand.

De to gleder seg veldig til å ta i mot festivalgjester og selvsagt få høre band som UB40, Donkeyboys, Highasakite, Johndoe og Bigbang, og artister som Timbuktu, Sondre Justad og Halvdan Sivertsen. Og de mange gratiskonsertene som passer for hele familien på dagtid skilter med navn som Drunken Sailors og Roots United.
– Hva som er best med å være frivillig? Folket. Det er alltid fantastisk å se så mange glade mennesker kose seg på festival. Det gir meg så mye tilbake, sier Johannesen, og må konsentrere seg om ivrig festivalgjenger som skal kjøpe rootsmynter.
– Ja, det er praktisk, så slipper du å stå i kø, sier hun.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Nå er det Roots: Fra venstre Lisa Maria Baadstrand og Barbro Johannesen er to av de mange frivillige som bidrar til at Rootsfestivalen kan arrangeres år etter år i Brønnøysund. I år er blant andre Sondre Justad og Timbuktu på hovedscenen.