Et lydmessig fyrverkeri av en 125 års feiring

0
150

Når Sømna Hornmusikk i dag feirer sine første 125 år gjør de det med stil, humor, gode venner, dyktige medspillere og ikke minst spilleglede og spillekyndighet. Midtinorge.no deler en liten smakebit og fikk blant annet en prat med dirigent og leder Camilla Solli Olsen (t.h på foto).

Det er timer før jubileumskonserten «The best of»  braker løs lørdag 25. mars. Sceneinstruktør Cezary Szewczyk har en kjapp prat med Nils Gullsvåg fra Vega Media, som sørger for at lyd, lys og film bak de som opptrer fungerer nøyaktig slik det skal. På scenen er det skifte, vi kan se blant andre søstrene Mildrid og Rannveig Seljemark og Susanne Larsen gjøre seg klar til det som skal bli en grøssegod versjon av Abbas «Slipping through my fingers». Sømna Hornmusikk skaper et lydbilde som er helt nydelig, og det er tydelig at dette er en gjeng som har øvd og øvd for å feire det som er en stor, stor merkedag.

Søstrene Seljemark og Susanne Larsen sammen med Sømna Hornmusikk og Abba er rett og slett vakkert!

Skikkelig mønstring for milepælen

– Ja, tenk at det har vært korps i bygda her siden 1800-tallet. Den 12. februar 1895 står stiftelsespapirene fra, og tenk, hele veien har det vært spilt til alle slags markeringer. Det har vært spesielt viktig for oss å ha denne mønstringen etter kovid, for hornmusikken kunne ha knekt ryggen da den kom. Det var veldig spesielt å være kulturarbeider – og leve og ånde for å møtes å skape i lag – så kunne vi ikke gjøre det. Det er godt å være her i lag i dag og feire milepælen, sier dirigenten Solli Olsen.

Februar i mars – Sømna Hornmusikk løfter vokalstemmene og gir stemning som varmer.

Scenesamarbeid over år

Som like før ble scenekurtisert av Elton John, som nok denne gangen var ved Ronny Bertelsen, kjent fra Publiners og mangeårig vokalmessig bidragsyter til hornmusikkens arrangementer. Bertelsen har hentet frem fløyelsstemmen og synger Blue Eyes som bare en ekte scenesjarmør kan og hornmusikken følger på, eller kanskje leder an – som bare sanne instrumenttraktører kan.

Elton John, eller er det Ronny Bertelsen, sammen med Susanne Larsen.

– Vi liker så godt å samarbeide med flinke folk, sier hun blant annet om Trælnes Mannskor, Tore Antonsen og Geir Allan Reitan. Ronny Bertelsen, som har med seg Bertil Bertelsen på scenen da vi er innom, kommenterer;
– Dette er så artig, og det er så lett å jobbe med vokalrekka når det er så flinke folk, sier han før sangen Februar blir fremført – på et sånt vis at kalde snøfnugg blir til varme klemmer!

Traktering og traktører

Snart skal dørene åpnes, og Nord-Norsk Pensjonistskole er med på arrangementssiden, og er med på å sørge for kafè med snacks, kaffe og voksendrikke. Igjen tar sceneinstruktør Cezary Szewczyk seg en runde og ser på artistene og instrumentraktørene på scenen fra ulike vinkler.

Vega Media med team sørger for lyd, lys og film. Hender tapper lett på en annen type instrumenter.

Et oppkomme

Nå pauser musikken og nå fortelles historien til Sømna Hornmusikk, fulgt av humoristiske bilder, kuriosa og rene fakta. En bildeserie verdt å få med seg var «the good, and the bad and the ugly» gestaltet av en av de dyktige karene på scenen.
– Vi har ikke før hatt med oss Szewczyk i stor grad, men han er et oppkomme av gode ideer og fine løsninger. For en ressurs å ha med oss, sier Camilla Solli Olsen.
– Åh, her har de lagt ned mye arbeid – masse arbeid, repliserer Szewczyk.

Bli hos me, synger søstrene Seljemark, og bakom instrumentsynger Sømna Hornmusikk. På 126 året.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Dirigent Camilla Solli Olsen sammen med arrangementsansvarlige Randi Wold og Heidi Slåttøy noen timer før jubileumskonserten startet. – Vi gleder oss over å feire en milepæl!