Et praktisk talt nytt hotell i hjertet av Brønnøysund

0
1720

Helt ny lounge, veranda med nok en uteserveringsplass, chambre separee, trimrom og spesialtilpasset værelse – i tillegg til alle de andre renoverte fasilitetene vi ser på Thon Hotel Brønnøysund.
– Her har det ikke bare handlet om farger og tapet, nei! Det handler like mye om å få mer effektiv drift!

En helt ny inngang sto klar våren 2021 og gjester og lokalbefolkning har gitt gode tilbakemeldinger. Her fra juli 2021.

Det sier hotelldirektør Jon Arne Wirstad og leder vei til det han trolig må være mest glad for siden første trinn i renoveringen i 2019 – da 30 rom i vestre fløy sto ferdige.
– Vi blir mer energivennlige og derved mer bærekraftige. Vi fikk boret 16 hull for jordvarme til bruk for ny varmepumpe. Vestfløyen ble etterisolert og nå har vi en stor forandring når det gjelder varemottak, miljøstasjon og søppelhåndtering. Alt er på ett sted og ikke via tre ulike innganger som i før. For en forskjell! Varene kommer inn like ved kjølelager og det er kort vei til kjøkken. Praktisk, sier han.

Jon Arne Wirstad kan glede seg over helt nyrenovert konferanseavdeling med smarte løsninger, selv gardinene er rigget for en enkel hverdag.

 

Et kvarter tidligere var det direktøren selv som tok en vakt i resepsjonen og møtte gjester som hadde spørsmål, og tok imot nye gjester som sjekket inn.
– Nå har vi faktisk ledig ett av verdensarvrommene våre, sier Wirstad til en nikkende gjest, som takker ja til en flaske vann og setter kursen mot et av to rom til ære for noe av det flotteste vi har i distriktet; verdensarvområdet i Vega. Gjesten får sove i ederdunsdyne og hvile hodet på ederdunspute. På veggen kan han se foto fra Lånan, kjent for ærfuglvokting.
– Det er nok det mest spesielle vi har på hotellet, og de to rommene skal også gjøres om, men de blir fortsatt verdensarvrom, sier direktøren.

Thomas Ovesen er en av medarbeiderne på Thon Hotel Brønnøysund

Vi passerer en smilende håndverker som er med på innspurten i denne delen av renoveringen.
– Første etasje i østfløyen er ferdig og andre etasje blir overlevert i neste uke. Da går vi på med tredje etasje. Svært mye er klart nå, og helt ferdige blir vi rundt januar 2023, sier han og åpner døren som er merket Chambre Separee.
– Dette er frokostrommet vårt. Dette kan folk booke for å ha private møter. Selvsagt passer det også til selskaper som bursdager og konfirmasjoner, sier han og viser kremmerevnen en hotelldirektør må ha.

Renoveringen handler om mye mer enn tapet, men du godeste så stilig den kan være! Her fra chambree separee, et privat rom som passer til møter og selskaper.

For med 21 årsverk og 32 hoder i sving, må det hele tiden tenkes på ei bunnlinje som skal være bra.
– Vi har vært heldige på vårt hotell, vi har ikke hatt den nedgangen andre hotell hadde under pandemien. Vi hadde offshoregjester som måtte bo over tid grunnet testing, og det veide opp for frafallet av andre gjester. Sommeren 2022 er det fortsatt god plass her, men når vi snart legger ut pakker, blant annet tilpasset Rootsfestivalen i juli, da vet vi at det fylles opp, sier han.

Sitter du i frokostsalen kan du se kokken på kjøkkenet.

Vi står inne i frokostsalen og ser en blid kokk i sving på kjøkkenet. Den åpne løsningen er omgitt av stilige lamper og det er rart å tenke på at vi står i det som var basseng og nattklubben Irgens. Nattklubb blir det ikke satset på nå, men hotelldirektør Wirstad ser etter snart ett års drift med nytt kjøkken og restaurant, at lokale gjester tar turen innom.
– Sist lørdag var av det skikkelig travle slaget her. Julebordbuffetene rakk vi ikke avertere før de var utsolgte før jul, Og vi fikk høre mer enn en gang i fjor sommer at vår sørvendte uteservering er byens beste. Klart vi blir stolte av tilbakemeldingene fra gjestene våre, uansett om det er folk langveisfra, eller noen som bor like ved. Og hva som har gitt mest positiv tilbakemelding? Det må være trimrommet. Det var tydeligvis veldig etterlengtet, sier han.

Nytt trimrom og gjester i full sving.

Konferansedelen til hotellet, som ligger like ved det nye bygget til Brønnøysundregisteret, har fått utsikt mot havet. Et havgløtt vil de beholde, selv om det kommer opp et parkeringsbygg i vest. På veggen er en svær skjerm og gardinene er av det slaget som tenker selv. En lite rykk i gardinene, så åpner de seg – eller lukker.
– Her inne er det plass til 40 stykker, men åpner vi veggene får vi plass til 100. Konferansesegmentet er viktig for oss og det er det godt å endelig komme i gang igjen etter tre år uten! Den nye planløsningen hjelper oss til å få en praktisk arbeidshverdag for de som jobber her, sier han.

Venke Reinfjord er en av de mange medarbeiderne vi møter på den lille rundturen. Døra i bakgrunnen går ut til ny veranda det også blir uteservering på.

Og avslutter den lille visningsrundet på ett av gjesterommene. Vi passerer nok en håndverker, han ser ut som han grunner på en praktisk oppgave, men nikker i det vi åpner døra til det som er universelt tilpasset.
– Dette er lovpålagt å ha i dag, og det er fint å kunne ta imot rullestolbrukere og andre som trenger spesialtilpassede rom, på best mulig måte, sier han.

Vi går tilbake til resepsjonen i hotellet som er på ei tomt det i 1915 sto en stor enebolig. Her bodde først sorenskriver, så lensmann, som hadde arrestlokaler i kjelleren. Først i 1955 ble det hotell på stedet og første store renovering sto ferdig sommeren 1979, da Eli og Lauritz Hansen stolt kunne vise frem 30 rom og den eneste oppvaskmaskinen med forvaskmaskin nord i Norge.  I dag er gode verktøy på kjøkkenet en selvfølge, og hotellet som Olav Thon kjøpte i juni 2005 er tilpasset dagens gjesters forventninger.
– Offshoresegmentet er stort hos oss, og da er det viktig å ha noe til rekreasjon. I loungen skal vi snart få inn en 60 tommers skjerm til å se på, og et shuffleboard er bestilt og er snart på plass, sier direktøren på sjette året. Som beskriver hverdagen med hotelldrift i Brønnøysund med tre hus som noe ganske annet enn å jobbe i et svært byhotell. Her må en direktør klatre i stiger og skifte lyspærer. Her ønsker han gjestene velkommen og her har han kunnet komme med innspill til både arkitekter og interiørarkitekter.

Direktøren tar i mot en ny gjest, som snart rusler rolig mot tredje etasje, og et rom for natten.

Midtinorge.no har fått flere innspill fra våre lesere om hvor flott inngangspartiet i sørøst med steinheller, benker og pynt er blitt. Sommeren 2020 kunne vi se gjester kose seg utendørs i sola, på et hotell som før hadde et svært enkelt inngangsparti.
– Vi får høre det vi også. Det har skjedd såpass mye her at det er litt surrealistisk, men veldig fint, sier Wirstad.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534