12 C
Brønnøysund
mandag, mai 23, 2022
spot_img

Ketil Bjørnstad : Solo Piano // Sandnessjøen

I april 2022 blir Ketil Bjørnstad 70 år, og i den forbindelse lanseres en konsertturné hvor Bjørnstad alene ved et flygel er hovedingrediensen.

Selv sier Bjørnstad: «Solo-konsertene har alltid vært grunnlaget for min musikalske karriere. De markerer begynnelsen og slutten. Alene med flygelet oppstår det en særegen og nær kontakt med publikum som påvirker de musikalske valgene underveis. Også instrumentet og akustikken i lokalet er med på å gjøre hver eneste konsert til noe helt spesielt. Hver enkelt konsert vil bli annerledes enn den forrige. Rockefeller har alltid en helt egen energi og et enestående publikum. Jeg er glad for å kunne starte denne konsertserien der, og også kunne lese noen dikt, slik jeg gjorde helt i begynnelsen av min karriere.»

Turneen åpner altså på Rockefeller i Oslo onsdag 4. mai 2022, og flere konserter vil lanseres fortløpende av Kjell Kalleklev Management. Grappa Musikkforlag gir også ut CD/DVD-en New Morning (Live from Sentralen, Oslo, April 2020), et live-opptak der Bjørnstad selv føler at han får vist helt nye sider av seg selv som pianist. Det musikalske innholdet i konsertene er repertoar fra hele Bjørnstads musikalske karriere, men også nye komposisjoner og improvisasjoner. På samme måten kan de nyskrevne diktene by på både gamle og helt uventede motiver, fra debuten med Alene Ut i 1972 frem til i dag.

Siden Bjørnstad også feirer 50-årsjubileum som forfatter, gir Aschehoug forlag ut Sommernatt ved fjorden – Kjærlighetsdikt gjennom 50 år samtidig, med utvalgte bilder av Gro Mukta Holter.

Den musikalske overraskelsen setter prikken over i-en for en verdig og innholdsrik jubelkveld med jubilanten Ketil Bjørnstad i førersetet.

https://www.facebook.com/events/486807523076220/
Det skjer

mai 2022
juni 2022
Ingen arrangement funnet!
Last Flere
mai 2022
juni 2022
Ingen arrangement funnet!
Last Flere

Privacy Preference Center