13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Eventyrlig stemning tilbake

Den to meter høye bamsen må sette seg godt ned på gulvet for å ta imot tre løpende barn som kommer inn dørene til den nyåpnede leketøysavdelingen i Brønnøysund.
– Her har det vært stinn brakke, sier Kine Laumann.

Disse barna løp raskt inn da de så bamsen som ønsket dem velkommen.

Daglig leder i Norli Brønnøysund, Kine Laumann kan se rockeringen sluttet etter at det på nytt finnes leker fra kjeden Ringo i disse butikklokalene i Storgata.
Første gang var i 1992, da lekeavdelingen het Eventyrloftet. Leketøysavdelingen ble lagt ned i 2006, da det florerte av butikker med leker i Brønnøysund. Slik er det ikke i dag, for siste lekebutikk la ned for å gi plass til stæsjgiganten Normal.

Litt andre kjøretøy sto parkert utenfor Norli i Brønnøysund, som 20. april 2024 offisielt åpnet Ringo leketøysavdeling.

Bamse kjent-kar

I dag ser det ut til at det i alle fall er eventyrlig velkomst fra bamsen Laumann selv godt kan gi en klem, for inni finner du mannen hun deler aviser med.
– Han eller ungene fikk pent stille opp og være Ringobamse i dag, he, he, og det har vært kjempestemning, selv om en del skygget banen da den store bamsen kom, sier hun.
Et barn som ikke er redd er Anna Mathea Sæterstad. Hun går bort til Ivar Sætrang, som i dag er bamsefar. Hun hilser forsiktig på den svære teddyen.

Anna Mathea Sæterstad ville gjerne si hei til bamsen.

Ville se

Lille Anna har funnet ei bok som lager lyder, og mamma Kirsten-Marie Aune må forklare at de godt kan holde boka, men ikke åpne lukene vi kan se. Det skal de som skal kjøpe boka gjøre.
– Men du kan godt vise frem hva du har tenkt å kjøpe i dag, sier mammaen til Anna, som umiddelbart og tydelig stolt viser frem leken hun har plukket ut blant alt fra sprettball til mykemyke kaniner.
– Vi hadde veldig lyst til å se den nye lekeavdelingen og vi synes det er veldig bra at Kine og gjengen her har fått til dette i butikken, for det var for lite utvalg i byen fra før, sier mamma Kirsten-Marie Aune.
Hun går sammen med Anna til hobbyavdelingen. De kikker på små runde plastdingser for perling og tålmodighetslek.

Ny lekelyst

Kine Laumann er tydelig svært glad for at bokhandelen med mye attåt har fått lekelyst. Fra før var det nevnte hobbyavdeling, vesker, kofferter, stæsj til huset, papir og rekvisita, en del lokalprodukter og noen matvarer – i tillegg til bøker og kort. Alt mulig rart – som det var i lokalene noen tiår tilbake i tid.
– Det er godt å ha flere føtter å stå på. Det har vært vanskelig for oss å nå småbarnsfamilier med sortimentet vi har. I dag har vi sett mange familier vi aldri har hatt besøk av før. Det er kjekt, sier Laumann.

Lokalene i Storgata har også tidligere rommet svært mange ulike artikler. Akkurat her var det i mange år parfymeri. I dag kjenner vi bare duften fra kaffemaskina.

Kan snu seg rundt

Hun har drevet butikken siden 2003 og får spørsmål om hvorfor hun jobber med akkurat dette.
– Jeg gjør det på grunn av kundene. Det er de jeg gleder meg til å se.  Og å jobbe i butikk betyr at ingen dag er lik den andre. Det er veldig fint å «eie oss selv!». Her har vi mulighet til å snu oss rundt og gripe muligheter, som vi gjorde da det var coronatid. Det var da vi tok inn hobbyartikler – for da satt alle inne og syslet med sitt, sier hun.
Vi kan se i butikken at det er en del lokale produkter; som fine kalendre knipset av lokale fotografer og forklær med dialektord fra stedet.

Åpning med farger og fres

Nye små kunder kommer inn for å hilse på bamsen, tar et glass slush og gjetter innholdet i skattekista som er laget for anledningen. En nyåpning skal ha litt ballonger, fart og fres.
– Det er kjempeartig. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger, sier Kine Laumann, og slår av ny prat med småbarnsfamilie.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Kine Laumann driver Norli i Brønnøysund, og i lokalene i Storgata finner du nå også Ringo lekebutikk, rundt 20 år etter at du sist fant Ringo-leker på denne adressen. – Mange gir gode tilbakemeldinger for at vi satser på leker, og vi har møtt mange småbarnsforeldre i dag, sier Kine Laumann. Her sammen med bamsefar Ivar Sætrang.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste