14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemNæringslivFikk tre jobbtilbud da hun kom hjem

Fikk tre jobbtilbud da hun kom hjem

-

Mange unge arbeidstakere velger å bli i større byer for å prøve å få drømmejobben – for det kan være knapt med jobber i distriktene.
– Drømmejobben fant jeg da jeg flyttet fra Trondheim! Jeg ble tilbudt tre jobber i Sømna og Brønnøy, sier Gina Hass.

Hun deler en solskinnshistorie på flere områder, for som 16 års gammel ung kvinne fikk hun hjernebetennelse, og følger som ga dystre spådommer fra leger.
– Jeg fikk høre at jeg neppe ville kunne stå i en vanlig jobb, eller ta en skikkelig utdannelse for den del. Nå kommer jeg fra Trondheim med fagbrevet mitt som kokk i lomma, og jeg har utdannelsen min fra Eld, som jo er «fine dining». Gjett om jeg er glad i dag, jeg klarte det, sier en ny fagperson som er klar for å bruke mye av energien sin på jobben. For hun er kjent for høyt tempo, og godt humør. Skussmålet får hun både fra kokkekolleger, men også kunder der hun har jobbet før.

Gina Hass på ny jobb på Kred i Brønnøysund. – Det er litt uvirkelig å stå i ny jobb, men veldig godt, sier hun.

Gina Hass er fra Sømna og syntes det var riktig å prøve å flytte hjemover for yrkesliv og mer tid i lag med kjæresten som er sjefskokk i sømnabedrift.
– Jeg ville nærmere familien min, for noen må jo komme heim! Jeg ble altså tilbudt jobber både i Sømna og Brønnøy, men det ville være litt for mye å jobbe helt innpå kjæresten, så det ble Brønnøy i stedet. Det var spesielt å oppleve at muligheter på flere arbeidsplasser sto åpne: «vi vil ha deg». Jeg har vært på prøvejobbing to steder, men fikk altså på Kred i Brønnøysund muligheten til å stå på kjøkkenet som kokk. Det er drømmejobben, og nå er jeg i gang, sier hun.

Hun er så til de grader i gang at hun allerede har fått en ny rett menyen. En dessert for de sjokoladehungrige.
– Det var en fin opplevelse da jeg av souschefen ble spurt om jeg hadde noen retter jeg ønsket å dele. Det var da det gikk opp for meg at jeg har jo jammen fire år bak meg i faget, og som sagt på et sted med hvit duk og en servitør som presenterer maten.  Jeg prøver gjerne, har allerede en vegetarianer vennlig risotto på menyen, og jeg har flere retter på trappene. Jeg ønsker jo å finne min stil, sette mitt preg på stedet!

En ny rett på tur ut til servering. Hass har mange nye kolleger å spille på.

Skulle andre kunne tenke seg til å prøve kokkeyrket, anbefaler Gina Hass at man har mye energi, takler lange dager og en og annen heftig diskusjon innimellom.
– Forbered deg på at det er hardt, men du får så mye igjen. I dette yrket lærer du hele tiden noe nytt, blir aldri utlært. Og så er det fint at min mamma blir så glad når jeg lager mat. Før ringte jeg henne for å spørre om hvordan gjøre det og det i matlaging. Nå kan hun gjerne ringe meg. Stas det, synes hun og ler over kommentar fra en tidligere kollega fra tiden hun jobbet på kjøkkenet på større brønnøybedrift.
– Hun sa «Gjør din kokkelige plikt og kom hjem for å jobbe». Det har jeg gjort. Det vil jeg ikke angre på!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – 958 07 534 – hege@midtinorge.no

Fikk flere jobbtilbud da hun kom hjem: Gina Hass var både takknemlig og glad da flere lokale serveringssteder ønsket henne som arbeidstager. – I mitt yrke var det riktig å komme hjem, sier hun.