Hun er kjent fra Åndenes makt og holder denne helgen foredrag og workshop i Brønnøysund. På Torghattmessen 24. august ble Gro-Helen Tørum intervjuet av Amfi-senterleder Eirik Gjemble, og kunne fortelle at hun har farsslekten fra Vega.

Det er ikke fritt for at Gro-Helen Tørum, som lørdag holder wokshop med tittelen «Når det umulige blir mulig – og det meningsløse gir mening» og som søndag arrangerer mediumsirkel, er omgitt av mystikk, men det var høyst forståelig og fin oppfordring som ble delt fra scenen på Torghattmessen fredag.
– Hva som er viktig å formidle til andre? Snakk hverandre opp og frem, ikke ned og ut, sa hun, og bekreftet at hun som har uvanlig syssel har møtt både skepsis og sjikane.
– Skepsis, at vi er uenige er fint, men sjikane skal ingen finne seg i. Vi skal behandle hverandre med respekt erklærte hun og delte sin opplevelse av Torghatten dagen før.
– Selv om farsslekta er fra Vega har jeg aldri vært her, til tross for at det ikke er langt fra hjemplassen min Trondheim. Jeg takket derfor selvsagt ja til tur til Torghatten, da jeg fikk høre det ikke var så langt dit. Jeg dro avgårde med byjakke og håndveske… det gikk bra det også, ler hun om turen opp steinura til det kjente landemerket i Brønnøy.

Tørum hilste vennlig på midtinorge.no sin utsendte etter foredraget og bekreftet at hun fortsatt har plass til flere på foredrag på LHL fredag kveld, workshop og mediumsirkel.
– Jeg ser veldig frem til helga her, sa hun.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Intervju med Gro-Helen Tørum: Senterleder Eirik Gjemble fikk blant annet vite at Tørum er godt kjent med området her, for farsslekta er fra Vega og hun har hørt mye om sin handelsreisende farfar.