14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemArtiklerFlying start i Sandnessjøen

Flying start i Sandnessjøen

-

Trude Nergård har drevet med akupunktur, homeopati og behandlingsmassasje siden 2004.
– I Brønnøysund – hvor jeg har fått nye lokaler sammen med Foxy – har jeg mer trykk av kunder, men nå jobber jeg meg opp også i Sandnessjøen, sier hun.

Hun har alltid jobbet med helse, først i Helsevesenet, så privat.
– Jeg har alltid jobbet med mennesker og føler jeg har truffet riktig yrke. Jeg hjelper de med muskel- og leddplager, nakke smerter, kols, allergier, utbrenthet, hormonelle plager hos kvinner, og ja mange menn har vært til behandling. Det er mer enn en kar som har meldt om positiv behandling. For eksempel når det gjelder kols har behandling god effekt og gjør at de kan hygge seg med kvinnen sin igjen. Der er tilbakemeldingen at det betyr enormt mye: Livskvalitet er viktig, sier hun.

Hun presiserer at hun har beste samarbeid med helsevesenet den dag i dag, for hun er snar å sende videre sine kunder til leger, dersom det er nødvendig.
– Det er akupunktur som er mest effektivt på voksne for ulike plager, så det er noe jeg anbefaler for å en behandling raskt i gang. Og jeg husker godt hun som fikk akupunktur og fotsonemassasje. Da jeg kom borti punktet for brystet ropte hun ut i smerter. Jeg ba henne oppsøke lege, og å ta mammografi. Det skulle vise seg at det var kreft! Og for min del er ikke skolemedisin og akupunktur noen motpoler. Det er utfyllende, sier hun og svarer kontant på om denne type behandling virkelig er noen vits i.
– Jeg ville vært ferdig etter kort tid dersom dette ikke virket. Det er sånn at jeg kun har annonsert ved oppstart og flytting. Det er jungeltelegrafen som har ført folk til meg. Da fordi dette fungerer, mener hun.

Samarbeider med flere aktører… og helsevesenet. Her en liten time out mellom behandlinger i Brønnøysund.

Og synes nok det er rart å måtte forklare en type behandling som har vært utført i Østen i 2000 år. Men nå er det ofte sånn at dersom man ikke har vondt selv, er det lett å ta veldig lett på andres smerter.
– Jeg er ydmyk i forhold til jobben min, hva den kan gjøre for folks lidelser og plager. Jeg er utrolig glad i jobben min og blir lett glad i folk. Jeg ønsker dem god helse og et godt liv; og for at jeg skal kunne få best mulige dager selv, har jeg fra 1. august hatt lokaler sammen med frisørene i Foxy. Det er veldig godt å ha et sosialt miljø og det å være i Sømnaveien er en god plassering. Det er kort vei til alt, sier hun.
Innspill fra daglig leder i Foxy; Bente Holmstrand, er at hun er svært glad for å ha fått Trude Nergård og hennes bedrift inn i lokalene.
– Flere aktører sammen er positivt, og jeg ser veldig frem til enda mer aktivitet her, sier Holmstrand.

Nergård, som opprinnelig kommer fra Vevelstad, har satset på oppstart i Sandnessjøen, også der i lokaler sammen med frisører.
– Det var en tilfeldighet som gjorde at jeg fikk høre at Karisma i Sandnessjøen hadde ledige lokaler. Det er ikke så mange som driver med det jeg gjør i den byen, så jeg valgte å satse der også. Det har vært flying start og det kommer stadig flere kunder, så jeg jobber meg opp. Det er ikke stor forskjell på å jobbe i de to byene, men faktisk merkes det at jeg har kommet litt lengre nord til mer frittalende nordlendinger. Det er fint det også, ler hun.

Og synes det er godt å møte på de som er kvitt migrenen, whiplashen eller musearmen – for å nevne noe.
– Det er alltid hyggelig å treffe igjen folk mange år etter og få høre hvordan livet er nå. Jeg er veldig glad i jobben min, og det er godt når folk selv kjenner at de henger i hop fra topp til tå!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 634

Trude Nergård driver egen bedrift som nå har åpent både i Brønnøysund og Sandnessjøen. – Det er godt å være samlokalisert med andre og jeg stortrives i jobben min, sier akupunktøren og homeopaten.