For å være mer presis er det for sommeren Friarsteinen Gårdsbutikk flytter fra Mo til Horn i Brønnøy. Fra 16. juni blir det salg av pizza, wraps og andre godsaker. Av annet som skjer i helga nevner vi at Publiners spiller på Husvær, at Hurtigrutens gjester får mer tid for opplevelser i Brønnøysund og at du kan gå krigminnemarsj nær Mosjøen.  

Kristin Fjellsøy står bak Friarsteinen Gårdsbutikk, som holder til på Krakje gård på Mo i Brønnøy.
– I helga flytter vi gårdsbutikken til Horn, ved ferjeleiet og marinaen. Der blir det utsalg av pizza, wraps, pannekake med sjokolade i og mer. «Pigatobua» var ledig i sommer, så her gripes utfordringen, og det blir artig, sier hun.

Det er kjekt å kunne ta en matbit når man står i ferjekø, men mange velger også å sykle eller gå til Horn.
– Det er mange fra nærområdet som har besøkt gårdsbutikken fra den åpnet, og det er flere og flere som kommer innom. Det er hyggelig om de tar seg en tur til innom på Horn i sommer, sier Fjellsøy, som ikke er helt sikker på hele menyen ennå.
– Jeg tenker å selge lefser og brød også, men det blir litt testing av hva som går. Planen er å ha åpent frem til midten av august, sier hun.

Noe som også skjer i helga er at Hurtigruten vil ligge lengre til kai i Brønnøysund by.
– Det markerer vi med stor kake og kaffe, utstillertelt og folketog med hurtigrutepassasjerer ledet an av Torghatten Paradekorps og med alle fra nærområdet som har lyst til å delta. Utstillertelt med smaksprøver finner du ved Strømsnesbrygga ved Amfi og det blir etterpå konsert ved Brønnøy kammerkor i kirka. Dette gleder vi oss til, sier senterleder på Amfi i Brønnøysund Erik Gjemble, som samarbeider med Brønnøy Havn, Helgeland Reiseliv, Hildurs Urterarium, handelsstandsforening, husflidlag med flere. (Gjemble nummer to fra høyre på foto, lånt fra pressemelding)

Her kan du se mer om noe av det som skjer i vårt distrikt i helga. (Lenker til Facebook)

Havkanten på Husøy har konserter med Publiners og Lars Bremnes 14. juni

Norsk Veteran Camping (NVC) har vårtreff fra 14. – 16. juni på Korgen Camping

Oladalens Venner arrangerer 16. juni Krigsminnemarsj – 75-års markering (Nær Mosjøen)

Utskarpen Midtsommermartna arrangerer låvefest 15. juni med BackUp Bandet

Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto: Fra Friarsteinen Gård er lånt av Kristin Fjellsøy/ Fra Pressemelding