-1.1 C
Brønnøysund
fredag, januar 28, 2022
spot_img
HjemOpplevelser- Folk er fornøyde med messeliv og røre!

– Folk er fornøyde med messeliv og røre!

-

Et hint av god gammeldags messestemning er å kjenne på i Storgata og leder for arrangørene BIL Fotball, Kjell Rune Stavang kan skue utover telt og utstillere i finvær.
– Vi fikk til en miniutgave av Torghattmessen og møter skikkelig positive folk!

Hyggelig stemning i Brønnøysund 28. august.

Tredje helg i august har i årrekke stått i Torghattmessens tegn i Brønnøysund, men med koronastopp i fjor og fortsatt koronatid i år, lå det lenge an til messetørke denne sensommerhelga.
– I løpet av tre-fire uker, med mye «armer og bein» klarte vi å få til en messe i mindre format. Godt var det og vi setter pris på å møte så mange positive folk som er fornøyde med at noe skjer i byen. Og så er det stas å arrangere Torghattmessen i år igjen, den er jo en institusjon for byen, sier Stavang.
Han leder delen av idrettslaget som sysler med fotball og som altså i mange år har hatt messa som viktig inntektskilde.

Med færre utstillere skulle man tro det gikk raskt å gå gjennom Storgata, men så mange hyggelige kremmere og utstillere er å treffe, at en liten gåtur blir en dag under sola – og i teltet.
– Konjakkgele? Ja, det har vi, vær så god, sier Ingmar Warvik som i bedriften TIK Spekemat sørger for at messa har varer vi forbinder med lørdagsstemning: søtt, salt og speket!
– Vi er her for første gang, det var skikkelig fint her, sier Ann Cathrin S. Jørgensen i Suelto Design, og hjelper en kunde som er på jakt etter en gave.
– Smak gjerne på safta vi lager, tilbyr Peeter Sormul i Heimlaga AS, som er stadig tilbakevendende venner av Helgeland.

Ingmar Warvik i TIK Spekemat sørget for rask ekspedering og messehumor:

Blant de mange andre fine utstillerne å treffe på denne lørdagen i august var speiderne i Brønnøysund, Redningsselskapet og ivrige representanter fra ulike politiske parti . Vi traff også noen godlynte firbente venner med sine eiere.
– Vi er fra Brønnøy Hundeklubb og slår av en prat med de som har lyst til å få vite mer om det vi gjør. Vi treffes blant annet mandager i Svarthopen og nye er velkomne, sier Pia Torkildsen.

Pia Torkildsen i Brønnøy Hundeklubb hadde med seg lille Ellie.

Lengre borte i gata kikker en dame på en ny doning, og blir møtt av bilkyndige fra Høylandet Auto – som tradisjonen tro er med på i messegata. Ikke langt unna står et mer uventet syn; En sykkel med kurv fylt med bøker.
– Oi, se, her har Norli satt fra seg en sykkel med salg av bøker, smart det, sa dame, og bladde forsiktig i ei bok mens et par småtasser stabbet forbi med godteri i hendene og gjorde foreldrene sine oppmerksomme på en bod midt i gata.
– Se, leker!
– Selv om vi hadde svært kort tid på oss, klarte vi å få ulike typer utstillere med. Det er vi glade for, sier leder Stavang, før han går tilbake til teltet og klargjør for debatt.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534