Det loves sommerlig vær på Helgeland, og Havnafestivalen i Sandnessjøen kjører lørdag 27. april kick-off med party og musikk.
Blant andre arrangementer du finner i helga er Torghatten maraton i Brønnøy og jaktfeltstevne i Sømna.

Raymond Værnes, som sammen med Morten Rudi Johansen og Harald Carlsen står bak Havnafestivalen i Sandnessjøen, populært kalt Havna, forteller at det er stor glede over å ta en liten forsmak på festivalen som arrangeres den 9. og 10. august.
– Lørdag 27. april har vi invitert inn sponsorer for mimring om fortid og prat om fremtid, og så kjører vi åpen konsert der vi snart har solgt alle billettene, sier Værnes og kan skilte med bandet lokalt kjent for «Glassbrøttan i botn»; Alcos Anal.

Værnes gleder seg naturlig nok enda mer til selveste festivalhelga i august når Havna arrangeres for tredje gang i Karivika.
– Ja, vi fant helga det statistisk sett er finest og mest stabilt vær på Helgeland, og fikk i fjor den verste vinden noen sinne. Det var så mye å rydde opp på festivalområdet at skrittelleren viste 20 000 før oppstart. Men folk kom. Selv før vinden løyet skikkelig sto folk i kø for å kjøpe billetter og løse inn festivalpass, så det ble skikkelig stemning. Vi håper på bedre vær i år og er utrolig takknemlige for kommunen som har rustet opp området midt i sentrum vi kjører festival på og der båtmessa er. Nå er det båtplass for opp mot 90 båter for festivaldeltakere, det er tilrettelagt med strøm og kabling. Utrolig bra, roser Værnes, som også gir godord til de frivillige som stiller opp for festivalen.
– Uten dem blir det ikke noe! Takket være dem får vi til en fantastisk opplevelse for folk!

Årets program er i alle fall både bredt og solid med The September When, Isák, Di derre, Dream Dagny, Jenny Berggren fra Ace of Base, Dream Police, Joddski med flere.
– Hva vi gleder oss mest til? Det må være samspillet mellom folk og musikkopplevelse. Alle som skal på scenen er skikkelig gode live, så det blir bra. Vi er klare for å ta imot folk! Og vi er stolte over å være del av det store festivaltilbudet som spenner fra Rootsen i Brønnøysund til Verket i Mo i Rana. Alle festivalene gir et meget bra tilbud til helgelendinger, de som besøker hjemplassen og de mange turistene her, sier han

Noe av det som skjer i helga:

Brønnøy hundeklubb kjører agilitykurs ettermiddagen 26 april i Brønnøysund.  

Brønnøy Hestesportklubb arrangerer finale i vinter-cup dressur på Stall Vonheim i Brønnøy.

Høylandet Næringsforening arrangerer landbruksdager på Høylandet 26. og 27. april.

Torghatten maraton og Sport Torghatten Idrettslag står bak Torghatten Maraton 2019 lørdag 27. april, se gjerne egen sak om dette på midtinorge.no

Sømna Jeger- og Fiskeforetning har jaktfeltstevne i Sømna lørdag 27. april på Sømna skytebane

Kom og dans Brønnøysund kjører West Coast-helg 26.-28. april på samfunnshuset

Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto: Vennlig lånt fra Havna sine nettsider

Slik ser det ut på nettsidene til Havnafestivalen.