Stemningen steg og steg utover kvelden i rootsteltet, og fra Tullamore Crew var på scenen til Frk.Ozn var ferdige med sin opptreden var det periodevis allsang og høy jubel. En av de som definitivt jublet var Anita Jørgensen, som er tilbake på Rootsfestivalen på tiende året.
– Dette er den beste festivalen. Det er kanskje ille å si det da jeg er fra Bodø der vi har en kjempebra festival, men Roots er helt spesiell sier hun.

Jørgensen legger til at festivalen har mye god musikk, det er intimt, hyggelige folk hun møter hvert år.
– Både livet og musikken er kjempebra, og jeg gleder meg mest til Ida Marie og Julie Bergan, sier hun og ler på spørsmål om det var vanskelig å skaffe overnatting.
– Vi bodde de første årene på hotell, men fikk etter hvert gode venner her som tar i mot oss og tar våre på oss. Jeg er fantastisk glad for å få oppleve en sånn gjestfrihet og en sånn festival, sier hun.

Noen som også blir lagt merke til på festivalen er trioen Roy Lasse Leknes, Geir-Inge Mikalsen og Sten Robert Olsen fra Mosjøen. For med like hatter, som er fargesterke og fine, blir de lagt merke til i teltet, der de har samme plass hvert år. Både NRK og lokal presse slo av en prat med de trivelige karene.
– Vi booker et år i forveien, for det er ikke spørsmål om det blir bra musikk og stemning. Det vet vi. Her er det profesjonelt, det er kvalitet fra A til Å – det er rett og slett artig å være på en sånn fantastisk festival, sier de tre.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Tullamore Crew var en av de mange bandene som leverte en fantastisk konsert i teltet