-5 C
Brønnøysund
lørdag, november 27, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- For en fantastisk jobb sommervertene gjør!

– For en fantastisk jobb sommervertene gjør!

-

30 unge mennesker er hyret inn som Brønnøyverter i sommer og innsatsen deres blir lagt merke til.
– Dere gjør en utrolig innsats, sier en tilfeldig forbipasserende når vi fotograferer fire malekyndige verter ved Svarthopen.

Andrea Kristoffersen, Sanna Bendiksen, Lise Valan og Tone Høvik Torgnes på foto er fire av de 30 unge vertene som i sommer ikke bare gir turister hjelp i Brønnøysund og ved Torghatten. Brønnøyvertene maler, rydder gater og tilbyr sykkelturer for beboere ved lokale institusjoner, for å nevne noe.
– De får mye skryt for arbeidet de gjør både rettet mot turister og beboere her. To ganger om dagen går de fra TD-kiosken opp til forsamlingslokalet og plukker søppel. Det vises og det merkes, sier initiativtaker John-Arne Warholm i Brønnøy Næringsforum, som sammen med Solveig Svendsen i Visit Helgeland er spesielt engasjert dette arbeidet.

Sigvebrygga får et nytt strøk maling, og unge verter får variert sommerarbeid.

I utgangspunktet håpet de på å kunne tilby 15 unge sommerjobb.
– Men vi fikk 30 søkere. Vi kunne jo ikke si nei til noen, så vi engasjerte alle. Dette er et spleiselag mellom Brønnøy kommune og Brønnøy Næringsforum, og et viktig tiltak på så mange måter; de unge får sin kanskje første betalte jobb og erfaring i yrkeslivet. Turistene blir møtt av blide fjes og informasjon om Brønnøysund og området rundt – noe som kanskje gjør at de velger å oppleve stedet over litt mer tid enn de tenkte i utgangspunktet, eller kanskje tar en matbit på et lokalt spisested, sier Warholm.

John-Arne Warholm i Brønnøy Næringsforum er svært glad for at Brønnøysund i år kan skilte med hele 30 unge verter, fordelt på to puljer.

Blide fjes møtte i alle fall midtinorge.no i Svarhopen, der Sigvebrygga ble forskjønnet med ny, knallrød maling.
– Jo, dette er fin sommerjobb og det er gøy å male, erklæres det, før en liten samtale avslører at turister leter etter blomsterbutikk og bakeri i sentrum av Brønnøysund – noe som for tiden ikke er å finne, og at turistene har en del morsomme spørsmål.
– Det beste med jobben er at turistene er så hyggelige og sosiale, og lurer på hva de kan oppleve her. Det korte svaret er Torghatten, kommer det fra gjengen.
– Det særeste spørsmålet må være om Kiwi og Sport 1 er samme greia, det er to forskjellige butikker, ja, sies det med smil, før Lise Valan, Tone Høvik Torgnes, Sanna Bendiksen og Andrea Kristoffersen igjen konsentrerer seg om jobben.

De unge jobber raskt, effektivt, og sørger for å le godt innimellom. En oppskrift på å trives på jobb.

På turistinformasjonen – Visit Helgeland sine lokaler i sentrum av Brønnøysund, bekreftes vertenes verdi.
– Vi har fått veldig mange kommentarer fra turister og lokalbefolkning på at vi har verter. De synes det er flott å se aktivitet, at unge bidrar og at turistene kan få svar på enkle spørsmål ute i gatene. Det gjør faktisk at færre tar turen hit, noe som gjør at vi kan konsentrere oss om alle de digitale henvendelsene vi får, for å nevne noe, sier Vilde Bjørnli Paulsen og Tuva Saltermark.
De kan melde om fullbookete overnattingssteder i området sommeren 2021.
– Og i år igjen er øyhopping på sykkel svært populært, sier de to, som ikke lenge etterpå får turister inn dørene, og der to turklare sykler står og venter på utsiden.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Vilde Bjørnli Paulsen og Tuva Saltermark på turistinformasjonen i Brønnøysund melder om nok et år med fullbookede overnattingssteder og sykkelutleie. – Og turistvertene blir positivt omtalt av besøkende, sier de to.