13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

– For en møteplass for næringslivet!

Ramtindkonferansen 2024 var som alle andre gode næringslivskonferanser: Deling av gode historier, fakta, utdeling av priser, god musikk og mingling både innendørs og utendørs.

Her mingles det i en pause like utenfor Brønnøysundregistrenes bygg på kaikanten i Brønnøysund. Mange står bak Ramtindkonferansen: Brønnøy Næringsforum, Torghatten, Torghatten Aqua, Brønnøysunds Avis, Brønnøysundregistrene, Sparebank1, Brønnøysund Elektriske og Nordnorsk kommunikasjon er med som hovedsponsorer.

Brønnøysunds årlige næringslivskonferanse i regi av lokalt næringsliv og Brønnøysundregistrene er gjennomført, i sistnevntes lokaler, til tydelig stor entusiasme fra deltakerne. Vi fikk en bitteliten passiar med gledesspreder, innpisker og konferansegeneral Inger-Gunn Sande fra Nordnorsk Kommunikasjon.
– Dette har vært en dag med så mye god energi, latter og applaus. Det ble en dag der næringslivet spredte kunnskap, der de viste sin stolthet over hva de driver med og der vi fikk gitt noen overraskelser.

– Det var stor glede da Hildurs Urterarium fikk prisen som NHOs månedlige bedrift. Det var fantastisk at daglig leder selv; Aina Solbakken kunne komme og ta imot hederen, sier Sande – som var streng med å få folk på plass til etter-pause-underholdningen.
– Ja, det var så mye bra på programmet at de måtte jo ikke gå glipp av noe! Her var alt fra Metallica til det jeg alltid har ønsket meg – et mannskor, sier hun om Brønnøysund mannskor sitt populære innslag.

Marte Stormyr Kristiansen er fotograf og gründer og deltok for første gang på konferansen, både som deltaker og foredragsholder.

Var med for første gang

To av de som fikk ros for sine innlegg av Sande var selvstendig næringsdrivende Vanja Warholm og Marte Stormyr Kristiansen, sistnevnte fotograf med bedriften Don`t ble negative.
– Jeg har aldri holdt denne typen innlegg før og var veldig spent i forkant, men det gikk da fint å få delt noen opplevelser og gi noen tips, sa Stormyr Kristiansen i etterkant. Hun oppfordret alle til å slutte å si smil; og heller sørge latter og å være naturlige.
– Dette gjelder for både barn og voksne, for det du får ved å tvinge frem en situasjon er i beste case et forknytt smil, sier fotografen som blant annet delte sin gründerstart for seks år siden.
– Man må ha selektiv hørsel hvis man skal starte bedrift, for man må lytte til de som sier YES. Kjenner du noen som har en gründer i magen er det beste å backe opp, eller ikke si noen som helst. De tre første årene var oppbyggingsår, men de tre siste har vært gode. Nå har jeg til og med en person på lønningslista og det er veldig artig, sier fotografen som startet AS for to år siden.

Ivar og Trygves er et kjent begrep i Brønnøysund. Her forteller karene bak navnene om starten til bedriften.

Av stor interesse

Hun har aldri deltatt på Ramtindkonferansen før, men lover at det ikke er siste gang.
– Det var kjempeinteressant å være med. Det er artig å se hva andre satser på og holder på med. Jeg vil garantert dra på nytt, sier Stormyr Kristiansen.
– Ja, dette var en kjempefint sted å møte folk fra næringslivet. Det å se andre sine forretningsideer og at de deler sine erfaringer var fint, sier Johnny Snapa som var en av deltakerne.
– Vi får alltid gode tilbakemeldinger og denne gangen vil vi gjerne sende mange gode i retur. Til alle: Fra engasjerte politikere til Brynjar Forbergskog: Mannen som minner oss om Fantomet; som en myte! Han gjør at vi bøyer oss i støvet for hva han får til; og for så mange gode råd og innspill, supplerer Sande, som understreker at de hele veien har stålfokus på det lokale.

Johnny Snapa er imponert over hvor mye interessant det lokale næringslivet driver med.

Lokal suksesstime

For mange er årets høydepunkt den lokale suksesstimen, der flere lokale bedrifter får dele nettopp det: Sine bedrifter. Ivar og Trygves delte hvordan de startet smått, fikk bittelitt hjelp fra NAV til oppstart, til der de i dag sitter med mye eiendom i tillegg til det vi kjenner dem godt for; bilbedrift.
Brønnøysund videregående var representert med Avdelingsleder Linda Kathrin Krokstrand fra Restaurant- og Matfag på Brønnøysund VGS. der vi fikk høre hvordan nedleggingstruet kokkelinje i dag blir spurt av andre skoler hvordan de har jobbet for at elevene skal lykkes så godt.
Norrde har Europas største 3D maskin og startet smått og godt med en million i omsetning første år. I år bikker de 100 millioner med sin storskalaprinting.

Kokkelinja i på Brønnøysund videregående skole utmerker seg.

– Det er fantastisk hvordan vi klarer å få til denne konferansen med 115 deltakere i en liten kystby. Vega Media har stilt med utstyr, Brønnøysundregistrene med rom og mannskap. For min del er det alltid mye spenning i dagene før konferansen, men når den er i gang mollkoser jeg meg, og gleder meg over hvor mye flotte folk som bidrar, heier på andre og ønsker vel. Dette er en stasdag, avslutter Inger-Gunn Sande.

Tekst og foto: Hege Sæthre og Yilmaz Dag – post@midtinorge.no

Ramtindkonferansen 2024 samlet mange deltakere og lokale foredragsholdere.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste