– For noen muligheter!

0
619

Ny daglig leder i Norsk Havbrukssenter Visning på Toft i Brønnøy smiler imøtekommende:
– Denne jobben fristet på grunn av naturen, og ikke minst alle mulighetene det er for utvikling her. Og i helga var det fulle hus på utleiefronten, sier Katrin Bunte.

Vi sitter på et konferanserom på Torgnes AS ved havkanten på Toft. Like før ble Bunte presentert av hovedaksjonær Paul Birger Torgnes, eierne av Norsk Havbrukssenter Visning. Han var tydelig glad for å ha fått en erfaren leder til et informasjons- og opplevelsessenter i vekst.
– Katrin Bunte har blant annet styrt hotell i Canada og Østerrike. Hun kommer nå fra jobb som driftssjef for en rekke hoteller i Norge, og vi er sikre på at hun skal bidra til at både senter og overnattingssegmentet skal bli enda bedre for våre gjester. Bli enda mer kjent og bli enda mer brukt, sier han.

Entusiastisk ny leder: Katrin Bunte er ny daglig leder på Norsk Havbrukssenter Visning på Toft. – Du finner alt i nærheten. Natur og opplevelser. Nå gjør jeg meg kjent med området, sier hun.

For på Toft finner du essensen av kyst-Helgeland på ett sted: Her finner du innendørs utstilling om havbruk og historien til stedet som har rommet fiskemottak, Post og landhandel. Her finner du et oppdrettsanlegg du kan få besøke; se miljøet, se laksen bli foret og lære mer om hvordan de spretne fiskene lever og har det. Her kan du også overnatte, ha dine konferanser, feire ditt bryllup, markere ditt jubileum, spise et måltid, eller bare tusle rundt på et så naturvakkert sted at ord hørt på Toftdagan 2019 kan repeteres: «Mamma, her var det så fint at hit vil jeg flytte». Svar fra mammaen: «Herremin, jeg tenkte det samme».

Men tilbake til den nye daglige lederen, som opprinnelig kommer fra en by sør for Hannover i Tyskland, men som, etter blant annet 16 år i Canada, har vært stedfast i Norge siden 2013.
– La meg si det sånn: Hadde jeg blitt tilbudt jobb i Oslo sa jeg nei! Jeg elsker naturen. Å være ute. Og her kan jeg nettopp gjøre det, og anbefale det til alle de som kommer hit. Her er det enkelt å si til potensielle gjester som ringer for å høre om vi har mer enn overnatting å tilby: «Ja, vi har et helt opplevelsessenter, men i tillegg kort vei til nydelige Torghatten, til spennende Vega og til alt det andre som finnes rundt her, sier hun.
Og kan altså melde om fulle hus etter nylig åpning etter coronastengte dører.
– I helga var vi fullbooket. Vi ser at de norske turistene begynner å bestille. Og det ser ut til at det blir mange av dem. Kjempespennende!

Vi går en tur ned til havkanten. Til oppdrettsanlegget som daglig har to guidede turer. Vi ser på rorbuene, der tre nye etter planen åpner i juli, slik at kapasiteten da er åtte.
– Om ikke lenge får vi et nytt tilbud til gjestene her! Vi har kjøpt inn to sporty båter med plass til opp mot åtte personer. De kommer vi til å leie ut, eller til å tilby med fører. Det er jo ikke alle som er båtførere, men vi er allerede kontaktet av mange som har lyst til å oppleve skjærgården her, sier Bunte.
Vi ser ut på et oppdrettsanlegg som i disse dager er i sving igjen, etter den årlige nedstengingen for rensing og rydding.
– Det er så mange muligheter her. Andre aktører tilbyr kajakkpadling. De leier ut sykler. Vi har så mye å henvise våre gjester til, sier en ny – og tydelig sesongklar daglig leder.

Torunn Sandvær er å treffe bak disken, med kaker og godt humør. Katrin Bunte er glad for at mesteparten av medarbeiderne er på jobb igjen, etter coronastansen.

Noe som også er i sving er stedets restaurant Smak, som endrer kurs noe i år. Servitør Torunn Sandvær balanserer et brett med tre sorter kake, er det suksessterte vi skuer?, en kopp kaffe og en kopp te. Chef Lee Villano kommer ut fra kjøkkenet, nikker og bekrefter at her skal det fortsatt lages mat med lokale råvarer, i den grad det er mulig.
– Men nå går vi litt mer rustikk. Det skal bli enklere å stikke innom her etter gåturen og ta et måltid, samtidig som vi godt kan sørge for fine dining ved selskaper og annet, forklarer han og går tilbake på kjøkkenet, der noe snart koker på ovnen.
– Vi er i planleggingsfasen på mye, men det som er helt sikkert er at vi ser frem til sesongen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Mer rustikk: Restauranten Smak er åpnet igjen etter coronastenging og chef Lee Villano ser frem til sesongen. – Vi endrer på menyen i år, sier han. Bak fra venstre Katrin Bunte og Torunn Sandvær.