Det gamle låvebygget på Vika har blitt et eventyrslott av et kunstverksted, med tegnestudio, keramikkverksted og glasskunst.

Har man ennå ikke tatt turen til utstillingslokalene til Studio Vega, så har man virkelig gått glipp av noe. Her på låven stiller Sjur Oppegård ut brukskunst laget i keramikkverkstedet i etasjen under, tidligere møkkakjeller, nå et vinterisolert lokale der også mor Margrete Gunnes og far Ronald Oppegård har fått sine arbeidsplasser etter at de pensjonerte seg som kunstlærere i kulturskolen for få år siden.

I dagene etter publikumssuksessen «Markens Grøde» under Vegadagene, har de tre kunstnerne holdt salgsutstilling der vakre glassfat, utsøkt formede kopper og vaser samt akvareller og tresnitt har fått nye eiere. Følelsen av skaperglede og kreativitet er smittende, og man får lyst til å ta blyant og pensler fatt selv, eller stryke fingrene over det grå leirstøvet på dreiebenken som Sjur Oppegård gjerne viser frem nede i produksjonslokalene.

Ronald Oppegård tar gjerne de besøkende med på en rundtur i verkstedet.

 

Men om salgsutstillingen nå er over, er det fortsatt mulig å se og ikke minst kjenne på brukskunsten som skapes på Oppegårn på Vika. Verkstedet holder åpent for publikum onsdager, fredager og lørdager, i følge oppslaget på døra.

Tekst og foto: Lillemor Hestvik

 

Keramiker Sjur Oppegård har etablert seg på hjemplassen Vika på Vega