Godordene haglet under åpningen av Brønnøy kameraklubb sin salgsutstilling på Torgarhaugen, i Brønnøy søndag 29. november.
– Jo, det er stas å ha utstilling, siste var vel en gang på tidlig 90-tall, sier klubbleder Harald Warholm.

Rigget og åpnet: Leder i Brønnøy kameraklubb, Harald Warholm helt innspurt. – Nå er alle bildene på plass, sa han.

Han har nettopp hengt opp to av tre sort-hvitt bilder som han stiller med, og gir raust stafettpinnen videre til Hermod-Sture Dreiås. Dreiås har med seg 10-12 bilder, og som skal ha initiert utstillingen du finner et steinkast unna stien opp til Torghatten.
– Jeg har med meg noen fotografier fra Torghatten ja, så det passer fint å være her. Vi skal ha utstillingen her frem mot nyttår, men skulle noen kjøpe fotografier i julegavemodus, så er det jo selvsagt oppe til diskusjon om bildene tas ned av veggen, sier Dreiås.

Kreativt: Hermod-Sture Dreiås har rett og slett skapt dette bildet!

Mange legger merke til, og roser spesielt ett av fotografiene til Dreiås. Det kalles Ispingviner og ser ut til å være, ja, store fugler foran en vintersol og nevnte landemerke Torghatten.
– Hm, jeg tenkte ikke å røpe hvordan jeg laget de to pingvinene, for det var et kreativt øyeblikk, men ok. Vi hadde ballonger med artig form hjemme, jeg fylte vann på et par, la i fryseren over natta og fikk de to ispingvinene. Så var det bare å ta de med ut i fjæra, ta bilde av sola som gikk ned ved Torghatten en vinterdag. Jeg sørget fototeknisk for at sola vistes i bakgrunnen. Da fikk jeg kontrasten av det kalde og det varme, sier Dreiås, som vant «månedens bilde» i kameraklubben for nevnte fotografi.

Torghatten kan sees på Torghatten.

Mange tar turen for å se på utstillingen, blant dem Ann-Katrin Dreyer og Aud Ansnes. De kan se stolte ørner tilsynelatende møtt på kloss hold, de kan se fotografi av hav, himmel, det storslagne og det bittelille.
– For noen flotte bilder, og ja, vi kom hit ens ærend for å oppleve denne utstillingen, sier Dreyer.
– De er så flinke, bildene er rene kunstverkene, tilføyer Ansnes, og kikker sammen med Dreyer på en rekke små bilder det går an å «bla i».
– Se lyset. Det er sånne bilder jeg er på jakt etter, sier Dreyer.

Mange besøkte utstillingen: Fra venstre Aud Ansnes og Ann-Katrin Dreyer var to av de første som tok turen innom.

Daglig leder i Torgharhaugen, Arnhild Nilsen serverer gløgg med varmt smil, og vi takker ja til en god kopp typisk førjulsdrikke.
– Det passet fint å få en slik utstilling hit i begynnelsen av adventen, og her er jo fine gaver til de som har alt, mener hun og deler ut varm drikke til flere. Nilsen bekrefter at de også i år vil ha solsnu-markering med salg av grøt og spekemat.
– Vi har ulike middager på søndager fremover. Neste uke viltgryte av elg, sier hun, og slår av en prat med kameraklubbleder Harald Warholm.

Arnhild Nilsen driver Torgharhaguen og sier seg svært glad for å kunne by på fotoutstilling i lokalene.

Han forteller at kameraklubben blir 30 år i 2021. Les gjerne tidligere sak om klubben, der de forteller at de veksler mellom møter med uhøytidelig konkurranse og temakveld med teknisk fagprat. Innimellom møtes de for fototur, og da kan det være alt fra grottefotografering til nordlysjakt.
– Det er stas at vi får vist oss frem her på Torgarhaugen. Det er ikke ofte vi gjør sånt, som sagt, mener forrige gang var tidlig 90-tall. Og det er hyggelig om folk kommer og ser hva vi holder på med, sier Warholm.

Tekst: Hege Celine Sæthre – hege@midtnorge.no – 958 07 534
Foto: Raymond A. Hagen  og Hege Celine Sæthre